Een belangrijke oorzaak voor neurologische afwijkingen, zoals Parkinson, is het gebruik van de vele bestrijdingsmiddelen. Glycofosfaat is misschien wel de meest bekende omdat het veel gebruikt wordt in de landbouw. Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid) krijgen Nederlanders via hun eten en het drinkwater ook te veel PFAS binnen, die ook een risico vormen voor de gezondheid. Ze kunnen het immuunsysteem beschadigen en kanker veroorzaken. Deze stoffen zitten in verschillende producten zoals voedselverpakkingsmaterialen, antiaanbaklagen, kleding, textiel en cosmetica.  

Nu bevat kant-en-klaar vogelvoer ook al giftige stoffen, die afkomstig zijn van giftige bestrijdingsmiddelen en veel voer is besmet met insectenverdelgers zoals PBO (piperonylbutoxine).

Als klap op de vuurpijl is nu bekend geworden dat ook speciaal gekweekte bloemen gif bevatten vanwege de manier waarop ze worden geproduceerd. Ik denk dat het allemaal wel meevalt omdat de lucht in onze omgeving al hopeloos vervuild is door de aanwezigheid van miljoenen kippen en honderdduizenden varkens. Waarschijnlijk wordt er, in navolging van de Partij voor de Dieren, nu ook een Partij voor de Bloemen opgericht.

Ik ben benieuwd of de Paus op Eerste Paasdag zal blijven zeggen: “Bedankt für die Bloooemen aus Holland”. Mocht dat niet zo zijn dan sturen we toch een boeketje kunstbloemen.  Ik denk niet dat hij daar iets van merkt.

Nu weten we al dat rozen vervelend kunnen zijn want Anneke Grönloh heeft ons al jaren geleden gewaarschuwd met een liedje dat rozen doornen hebben en dat liefde soms pijn doet. De relatie tussen die twee vervelende dingen begrijp ik niet maar dat zal wel aan mij liggen. Wel is er een probleem voor de muziekindustrie want met liedjes als “Rozen voor Sandra” van Ronnie Tober en “Een boeketje rode rozen” van Eddy Christiani moet je wel voorzichtig want je moet niet te veel giftige stelen uitdelen. Ook is het niet aan te raden om een hele kamer vol rozen te zetten zoals Mick Gilley zingt in zijn liedje “A room full of Roses”.