“Huid” is de titel van een spannend verhaal geschreven door Roald Dahl. De hoofdpersoon is Drioli , een vroegere vriend van de beroemde Franse schilder Soutine. Drioli is aan lager wal geraakt en ziet op een bepaald moment een schilderij van Soutine in een etalage in een Parijse kunsthandel. De inmiddels overleden schilder had meer dan dertig jaar geleden een tatoeage op de rug van Drioli geschilderd. Hij loopt de winkel binnen en zegt dat hij nog een schilderij heeft van Soutine. Men gelooft hem niet maar hij doet zijn hemd uit en laat zijn rug zien. Iedereen wil het schilderij kopen maar het is natuurlijk een probleem want de tatoeage kan alleen met een zware operatie verwijderd worden en  dat zal hij waarschijnlijk nooit overleven. Van een hoteleigenaar mag hij echter de rest van zijn leven in het hotel doorbrengen met volledige verzorging. Als tegenprestatie moet hij wel regelmatig met zijn blote rug tussen gasten doorbrengen.

Het voorstel spreekt Drioli wel aan en hij tekent een contract. Het hotel bestaat echter helemaal niet en van Drioli ontbreekt verder ieder spoor. Wel wordt na enige tijd op een veiling in Zuid-Amerika een zwaar gevernist schilderij aangeboden dat exact overeenkomt met de tatoeage op de rug van Drioli.

Dit verhaal doet me denken aan de getatoeëerde leeuw op de rug van Memphis Depay. Trouwens zijn hele lijf staat vol met dure plakplaatjes. Memphis is op dit moment niet erg populair vanwege zijn rare fratsen. Toen hij indertijd in Manchester voor straf in een lager elftal moest spelen verscheen hij in zijn Rolls-Royce en hij droeg een leren jack en een cowboyhoed. Bij het Europese kampioenschap kwam hij het veld op met een witte haarband. Hij komt meer in het nieuws met zijn extravagante leefstijl dan met goede prestaties.

De leeuw is de Koning van het oerwoud en Memphis moet gedacht hebben dat hij de Koning is van het voetbalveld vandaar de leeuw op zijn rug. Laten we hopen dat de leeuw zich rustig houdt en dat het met Memphis niet zo afloopt als met Drioli in het verhaal van Roald Dahl.