Tegenwoordig ga ik vaak naar een Gouden bruiloft en zie ik regelmatig het bruidspaar jiven op het ritme van “Three steps to Heaven”. Het dansen gaat een beetje strammer en stroever dan vroeger maar het ziet er wel lief uit. Het gouden paar is weer terug in de tijd van hun “Puppy Love”, vaak hun eerste liefde van meer dan vijftig jaar geleden. “Three steps to heaven”, is een liedje van Eddy Cochran en is uitgebracht in 1960, enkele maanden nadat hij overleden is  bij een auto ongeluk. Het bevat een simpele boodschap: Step one, you find a girl you love. Step two, she falls in love with you. Step three, you kiss and hold her tightly.

De eerste kennismaking was waarschijnlijk op de jaarlijkse kermis in de feesttent of op de zondagse dansavond in een plaatselijke uitspanning. Die avond begon meestal al om zes uur en om elf uur moest Assepoester naar huis gebracht worden waar de toekomstige schoonpapa al achter de voordeur op wacht lag.

In mijn dorp is er tegenwoordig op dinsdag een dansmiddag, georganiseerd door de ouderenbond,  waar gedansd en soms ook stiekem gesjanst wordt. Soms ontstaan er ook nog romances, die aan de levensavonden van de stramme dansers nog enige glans kunnen geven. Voordat er eventueel samengewoond kan gaan worden moet er nog overlegd worden met de kinderen en ook moet gekeken worden wat het effect is op de uitkeringen.

De tijden zijn veranderd en “Puppy Love” van lang geleden is door de jongeren vervangen door Tinder, een vlees gekleurde ruilmarkt:  “Van chat naar bed” met maar twee stappen: De eerste stap is een berichtje sturen: “Hoi”! Het tweede berichtje is “maandag koffie”??

Puppy Love is trouwens een liedje van Paul Anka (1960)