Bij de verkiezingen voor de Tweede kamer is de PVV verrassend als grootste partij uit de bus gekomen. Het vormen van een coalitie zal echter niet gemakkelijk zijn want niet iedereen wil met Geert Wilders samenwerken. Voor Sinterklaas breken ook moeilijke tijden aan want iedere politieke partij heeft wel wat in zijn programma staan om Sinterklaas tegen te werken.  

De SGP en CU willen het Sinterklaasfeest helemaal verbieden omdat het een Rooms feest is. Geert wil geen enkele asielzoeker in Nederland binnenlaten en wat moet Sinterklaas dan doen zonder zijn zwarte knechten uit Spanje. Zwarte Pieten zijn de laatste jaren al van kleur veranderd maar misschien gaat dat nu weer veranderen want Bij1 van Sylvana Simons is af geserveerd. Sinterklaas krijgt het ook aan de stok met de klimaatminister Rob Jetten van D66, want de vervuilende, met kolen gestookte, stoomboot mag in geen enkele haven aanmeren.

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren zal door de bomen gaan gluren en zal nooit goed vinden dat het paard van Sinterklaas op allerlei daken gaat springen. Dan ligt Sinterklaas ook nog onder vuur als hij zich kindervriend blijft noemen en ieder kind op zijn schoot neemt. Ook de Zwarte Pieten zal verboden worden om stoute kinderen in de zak te stoppen om ze mee te nemen naar Spanje.

Mij is gezegd dat de Zwarte Pieten laaggeschoolde buitenlanders zijn, die in het cadeautjespaleis oftewel verdeelcentra in de polder werken.  Natuurlijk gaan ze eisen dat ze ook een minimum loon krijgen. De SP zal er vóór zijn maar ik weet niet wat de regeltjes allemaal zijn maar Pieter Omtzigt zal daar zeker naar gaan kijken. Ook met de hygiëne zal rekening gehouden moeten worden wat je kunt niet zomaar in iedere hoek snoep gaan smijten. We krijgen dan nog meer ratten en die hebben we al genoeg in Nederland, zowel letterlijk als figuurlijk.

Oh ja, Frans Timmermans wil zelf Sinterklaas zijn!

Ik heb een eenvoudige vraag voor Sinterklaas, ik wil een heel gelukkig Kerstfeest.