In de jaren vijftig was ik erg onder de indruk van de uitstraling van de Sjah van Perzië. Zijn tweede vrouw, Soraya  werd vergeleken met Princes Grace van Monaco. Het huwelijk werd echter ontbonden omdat zij de Sjah geen zoon kon schenken. De Sjah is hertrouwd met de veel jongere Farah Diba en samen hebben zij wel een zoon gekregen. Met de Sjah is het echter niet goed afgelopen want de Ayatollahs hebben in 1979 de macht overgenomen. Ook de statiefoto’s van de Leeuw van Juda oftewel de keizer van Ethiopië, Haile Selassie waren indrukwekkend.

De magie van de Koningshuizen is echter verdwenen. Als ik de statiefoto zie van Charles de Derde met Camilla moet ik meteen denken aan mijnheer en mevrouw de Bok, de alter ego’s  van Andre van Duin en Corrie van Gorp. Ook de intriges in het Britse Koningshuis  halen alle glamour weg en de opmerking van Charles dat hij de tampon wilde zijn van Camilla is wel het dieptepunt.

Onze koning Willem Alexander wil heel gewoon zijn maar ook hier is alle magie weg. Bovendien neemt hij allerlei rare beslissingen, zoals op vakantie gaan en feestjes organiseren tijdens de coronaperiode. Ook de torenhoge kosten van het Koningshuis zijn een doorn in het oog van vele mensen. Ik ben al heel lang geleden van mijn geloof afgevallen toen Willem Alexander de hockey meisjes besprong tijdens de Olympische Spelen in Atlanta in 1996. Ook van het pruimenmondje van Maxima krijg ik pukkeltjes in mijn nek.

In de muziek worden vele artiesten aangeduid als “the King” omdat ze mijlenver boven de andere uitsteken. Denk maar Nat “King” Cole en Elvis, the King of Rock ‘n’ Roll. De meest hilarische King is echter Theo de King, de artiest, die in 2008 overleden is. Het openingsnummer van de Schijndelse King was altijd Balambaba, een persiflage op La Bamba van Ritchy Valens. Theo de King werd zo genoemd omdat hij Elvis imiteerde en wie Theo de King niet kent moet maar eens naar een filmpje kijken op YouTube.