Özcan Akyol, oftewel Eus, onze knuffel Turk is onlangs aangeklaagd door een vrouwelijke redacteur, die vond dat hij vier jaar geleden raar naar haar had gekeken. Hij had toen met haar samengewerkt en ze was geïntimideerd geraakt door zijn blikken.  

Nu moet de presentator van “Als de jeugd nog op bed ligt” ook op zijn tellen gaan passen met zijn muziekkeuze. “I can’t take my eyes off you” van Frankie Valli kan natuurlijk niet meer en “Zijn het je ogen” van Koos Alberts is net op het randje. Vrouwen moeten ook oppassen als ze zingen: “Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen” want dit is natuurlijk de reinste uitlokking.

“De ogen zijn de spiegel van de ziel” heeft Leonardo da Vinci ooit gezegd. Nu zijn ogen in liedjes inderdaad vaak metaforen van menselijke emoties. Zoals “Blue eyes crying in the rain” van Willy Nelson en het dieptepunt van droefenis is “Smoke gets in your eyes” van The Platters.

Nu zijn de pupillen in de ogen heel belangrijk. Ze worden groter in het donker om meer licht waar te kunnen nemen. Ook worden de pupillen groter als men verliefd is. Naarmate men meer opgewonden raakt kunnen de pupillen wel meer dan vier maal groter worden. Vergrote pupillen geven ook aan dat men seksueel aantrekkelijk is en sommige meisjes druppelen daarom atropine in de ogen. Nu moeten niet alle dames, die aan het luisteren zijn, naar de drogist rennen want atropine kan ook nadelige gevolgen hebben zoals tijdelijke bijziendheid. Dat is trouwens meestal ook een eigenschap bij verliefdheid.

Frankie Laine heeft indertijd al diep in de ogen van verliefde vrouwen gekeken want hij zingt in het liedje “Woman in Love”: “Your eyes are the eyes of a woman in love”

Eus durft vrouwelijke omroepmedewerkers nu geen hand meer te geven want voordat je het weet, zegt hij, heb je weer een aanklacht aan je broek.

Het moet niet gekker worden!!!