De bronafbeelding bekijken

Op 24 november heeft Mari van Berlo namens KBO-Brabant een zeer boeiende lezing gegeven over dit misschien wel zware onderwerp. De insteek was eerder om enigszins opgelucht naar huis te gaan. Veel aspecten werden voor de pauze belicht zoals het “gewone”sterven, euthanasie en palliatieve sedatie. De nadruk lag echter vooral op onze eigen gedachtes over deze verschillende thema’s. PRAAT EROVER MET JE NAASTEN EN ZEKER OOK MET JE HUISARTS!!

Na de pauze werd hierop voortgeborduurd aan de hand van onderwerpen als geldzaken, uitvaartwensen en zorgwensen in je laatste periode.

 De spreker noemde allerlei vakmensen die hierover boeken hebben geschreven en legde daar helder over uit. Ook had hij veel eigen voorbeelden die zijn verhaal ondersteunden.

Het boek dat hij het meest noemde was: ‘Dansen met de dokter’ van Paul Brand. Daarin wordt benadrukt dat communicatie met de huisarts heel belangrijk is EN blijft. Zaken kunnen namelijk veranderen dus blijf communiceren!

Alle aanwezigen kregen na afloop de kans om alles thuis nog eens rustig door te nemen door zijn aanbod om alles digitaal door te sturen.

Nogmaals onze hartelijke dank voor deze interessante lezing van Mari van Berlo.