Enige tijd geleden is Daria Doegina, dochter van Aleksandr Doegin omgekomen bij een vermoedelijke bomaanslag. Doegin wordt als de huisideoloog gezien van Vladimir Poetin en het brein achter de invasie in Oekraïne. Zijn bijnaam is “Raspoetin” door zijn invloed op president Poetin. Doegin ziet Rusland als het “Eeuwige Rome” dat het opneemt tegen een individualistisch, materialistisch Westen. Zijn belangrijkste doel is het herstel van een machtige, autoritaire Russische staat.

In 1978 scoorde Boney M. nog een stampende eurodisco hit met “Rasputin”.

Maar wie is eigenlijk Raspoetin? In het Rusland van voor de eerste wereldoorlog regeerden de tsaar en zijn vrouw tsarina. Ze kregen na drie dochters een zoon, de tsarevitsj. De kersverse troonopvolger leed echter aan hemofilie, een erfelijke stoornis in de bloedstolling. Erg onverwacht was dat niet want in de gretig met elkaar copulerende Europese vorstenhuizen kwamen veel nare erfelijke stoornissen voor. Begin 20ste eeuw was hemofilie nog dodelijk en de gemiddelde levensverwachting was 13 jaar. De beste en duurste dokters werden geraadpleegd maar het zag er niet naar uit dat de tsarevitsj de puberteit zou halen.

En toen kwam Raspoetin! Raspoetin was een Siberische boerenzoon en genas de kleine Aleksej na een ongeluk dat het jongetje anders beslist fataal was geworden. Raspoetin was echter géén magische gebedsgenezer maar kreeg wel een bijzondere positie aan het Russische hof. Hij stak zijn vettige vingers in belangrijke interne staatszaakjes, was een notoire drinker, had vieze eetgewoontes, gebruikte maar twee onderbroeken in een jaar en men noemde hem een wandelende orgasmefabriek. Voor velen was hij een vieze verkrachter en de zondebok van de natie.

Men heeft hem proberen te vergiftigen maar dat is niet gelukt. Een tip: als je iemand wilt vergiftigen stop dan nooit rattengif in een slagroomtaart want dan gaat het effect verloren. Uiteindelijk heeft men hem door het hoofd geschoten en zijn penis kreeg een laatste rustplaats in “The museum of Russian Erotica”.

Nu heeft een Nederlandse BV genaamd Raspoetin bijna 50.000 euro subsidie gekregen voor het bedrukken van toiletrollen met argumenten tégen het associatieverdrag met Oekraïne. De referendumcommissie heeft de aanvraag voor de toiletrollen toegewezen.  Gekker moet het niet worden!!!!