Als ik God was zou ik er nog eens hard over na moeten denken of die hele schepping wel zo’n goed idee was. Ik heb de indruk dat iedereen met iedereen aan het vechten is. Voor God en vaderland wordt geroepen maar van  al die godsdienstoorlogen krijg ik pukkeltjes in mijn nek. Johan Cruijff zag mijn falen heel scherp! In Spanje slaan voor de wedstrijd alle voetballers een kruisje. Dan zou het toch altijd een gelijk spel moeten worden.

Een aantal mensen van mijn grondpersoneel heeft er een zooitje van gemaakt, ik heb zoonlief nog wel naar de aarde gestuurd om orde op zaken te stellen maar dat heeft weinig geholpen. Ik hoef me nergens voor te schamen maar misschien had ik wat meer onderhoud moeten plegen want er staan nu overal lege kerken en personeel is niet meer te krijgen. Eerlijk gezegd moet ik ook zeggen dat de aarde geen aardsparadijs meer is. In plaats van voor elkaar te zorgen gaat iedereen voor zijn eigen gewin.

Ik heb nog wel de tien geboden, gebeiteld in steen gestuurd, maar niemand houdt zich daaraan. Misschien was het beter geweest als ik een blog gemaakt had of filmpjes gezet op TikTok. Al die dating-sites zijn ook niet mijn idee, ik had zo goed gezegd dat men verplicht is om te trouwen voordat men met elkaar naar bed gaat.

Het is heel lang goed gegaan met mijn schepselen maar toen de mens zich van een rondreizende jager ontwikkelde tot boer en vee ging houden en het geld ontdekte is het goed mis gegaan. Nou lijkt het wel of er alleen maar mest en stikstof is. Misschien is het wel goed dat de mens naar andere planeten gaat kijken want ik heb natuurlijk die ook vorm gegeven en misschien kan de mens daar gebruik van maken.

Ik ben een schepper, soms wel eens een opschepper met al mijn wonderen maar ik ben geen manager en de beloften over het hiernamaals zou ik ook maar met een korreltje zout nemen.