Eigenwijze kijk van Barres viert 200ste column op DMG Radio; van kreunende tennisspelers tot megaboeren

Al bijna vier jaar weet hij elke week de luisteraars van DMG Radio op zondagochtend te raken met zijn eigenwijze mening. De ene keer ben je het roerend met hem eens, de andere keer staan jouw ideeën haaks op die van hem. De wekelijkse radiocolumn van Barres heeft zondag 10 juli de mijlpaal bereikt van 200ste aflevering. DMG-presentator Jo Naus reikte afgelopen week een bloemetje uit aan de jubilerende columnist.

In het radioprogramma ‘Als de jeugd nog in bed ligt’ geeft Barres elke zondag rond 10.30 uur zijn kijk op de wereld van toen en nu. Van kreunende tennisspelers tot gladde politici en van panfluitmuzikanten tot megaboeren, alle denkbare onderwerpen kwamen voorbij in de inmiddels 200 columns. Vaak zijn de scherpe en rake meningen van Barres ook voorzien van een muzikale verwijzing, soms een positieve herinnering aan Chuck Berry of Elvis The King maar soms ook wat minder enthousiast over James Last en Georghe Zamfir.

De column van Barres is elke zondag rond 10.30 uur te horen op DMG Radio in het programma ‘Als de jeugd nog in bed ligt’ dat wordt gepresenteerd door Jo Naus. DMG is in de regio Deurne te ontvangen op 106.2 FM en overal online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Ivo Boudewijns

Dit artikel is geschreven door Ivo Boudewijns [redacteur/algemeen coördinator DMG]