De laatste jaren hebben we te maken met vele veranderingen. Het valt niet mee om je bankzaken te regelen, je rijbewijs aan te vragen en een afspraak maken met het gemeentehuis. Vele ouderen hebben geluk als hun kleinkind een whizzkid is die even met een paar klikken op de computer oma of opa helpt om afspraken te maken of iets te regelen.

Voor de neo-liberalisering was het leven onder Drees en den Uil overzichtelijk. Veel mensen kregen een baan bij de PTT dat jaren geleden een log lichaam was. PTT was de afkorting voor: Putje graven, Tentje opzetten, Tukje doen. De ouderwetse postbode is echter vervangen door nieuwe werknemers die de post tegen een zeer matig salaris rondbrengen. De winsten worden uitgekeerd aan de CEO’s en de aandeelhouders.

Ook zijn er enorme veranderingen in de gezondheidszorg. De goed functionerende gezondheidszorg van een aantal jaren geleden moest vervangen worden  door concurrerende maatschappijen waarbij de klant zou profiteren van de marktwerking. Het tegendeel is echter waar want de nieuwe maatschappijen maken enorme winsten en de hele gezondheidszorg is een administratieve moloch geworden.

Ook een enorme verandering is opgetreden in de muziek. De Rock ‘n’ Roll in de jaren vijftig was duivelse muziek en onze ouders zeiden wat moet er van de jeugd terecht komen. Wij zijn vrijwel allemaal goed terecht gekomen maar wij zeggen op onze beurt weer: “wat moet er toch van de hedendaagse jeugd terecht komen, drugs, drank, festivals en werken ho maar”.

In de jaren veertig was het “Bob Wills and his Texas Playboys” die “Milk Cow Blues” speelde. Zijn orkest bestond uit enkele akoestische gitaren, enkele violen en ze maakten een zoetsappig geluid. Ze zouden een prima band zijn geweest voor een gemeenteambtenaren feestje.

Elvis heeft hetzelfde nummer opgenomen met zijn Blue Moon Boys. In het begin in de stijl van Bob Wills maar na enkele akkoorden zegt Elvis: “Hold it fellas! That don’t MOVE me! Let’s get real, real gone for a change” en daarna gaat het trio over in een rockabilly versnelling. Deze intro is de allermooiste manier om een verandering aan te geven.