De “scream queen” van de tennisbaan is jarenlang Maria Sharapova geweest. Men heeft zelfs meer dan 101 decibel gemeten en dat is vergelijkbaar met een cirkelzaag. Ze is van de troon gestoten door Michelle Larcher de Brito uit Portugal en zij mag zich nu “de kreunkoningin” noemen want met haar 109 decibel heeft ze luidste kreun ooit geproduceerd. Het damestennis met zijn gekreun lijkt soms wel op een pornofilm

Jaren geleden was tennis een elitesport en de exclusiviteit had te maken met het feit  dat er ook vrouwen aan konden deelnemen. Nu was er in het tennis ook sprake van een dresscode, men moest keurig in het wit gekleed gaan voor de wedstrijd. Venus Williams moest een keer een andere BH aandoen omdat er een roze streepje te zien was en Roger Federer moest het veld af om zijn schoenen met oranje zolen te verwisselen.

Het was voor mij een grote stap om van het voetbalveld te verhuizen naar een tennisbaan. Bij het voetbal moet de bal zo hard mogelijk in het net maar bij tennis moet de bal over het net en ik had vooral moeite met de telling. Tegenwoordig heeft golf de elitaire positie overgenomen van het tennis en tennis is een nu volkssport geworden. Bij alle tennisverenigingen wordt de kantine bij competities en toernooien druk bezocht en pils en frietzakken gaan als zoete broodjes over de toonbank.  

Ook is het gedrag van tennisspelers soms verachtelijk. Tennisrackets worden kapot geslagen en arbiters wordt de huid vol gescholden.  Zverev sloeg zijn racket zelfs kapot op de stoel van de umpire. Een ideaal voorbeeld voor iedere tennisser is natuurlijk Roger Federer, een technisch wonder met een veelzijdigheid in zijn slagenpakket en een ijzersterke mentaliteit.

Daarentegen was John McEnroe uit de jaren tachtig bekend om zijn woede-uitbarstingen. Zijn scheldkanonnades waren beroemd en berucht. Het was jammer dat hij zich niet kon beheersen want hij kon prachtig tennis spelen. Er was toen nog geen hawk-eye, een computer systeem dat de bal volgt maar het is wel opmerkelijk dat hij bij uit en in ballen vaak gelijk had. Een beroemde quote van McEnroe was: The ball’s in, everyone can see that the ball’s in”