Als we in het voorjaar in de bossen wandelen horen we van alle kanten de mannelijke vogels fluiten. Deze vogels fluiten niet alleen mooier dan de vrouwen maar zijn ook kleuriger. Andere mannelijke dieren hebben ook speciale kenmerken, zoals geweien en horens waarmee ze proberen de vrouwen te verleiden. Men noemt dit in de biologie seksueel dimorfisme. Bij de mens is het net andersom, daar zijn de vrouwen modieus gekleed en opgemaakt met soms felrode lippen. De mannen daarentegen hebben meestal jeans aan of pakken, die niet opvallen in kleur en ze proberen dat te compenseren  met een Harley-Davidson, een mooie grote auto of soms een “dickpic”.

Nu hebben artiesten en sporters ook speciale opvallende kenmerken en hebben daardoor vaak een schare vrouwelijke fans. Zo was Marc Overmars in zijn glorietijd erg populair. Na een wedstrijd werd hij vaak omsingeld door een schare jonge, vrij opgewonden vrouwen, die hem wilden opvreten. Hij was een meisjesidool en zijn postbus zat vol met fanmail en sommige fans stuurde hem zelfs enveloppen met een slipje. Dat doet me ook denken aan Tom Jones, die “seks bomb” werd genoemd en waar de fans ook slipjes op het podium gooiden. Tom is intussen 81 jaar geworden en heeft afscheid genomen van zijn imago en heeft geen behoefte meer aan het ondergoed dat tijdens zijn optreden naar zijn hoofd geslingerd werd.

In tegenstelling tot de huidige sociale media zocht men vroeger contact met elkaar op de kermis of in de danszaal, de dames aan een tafeltje, de heren loerend van wie zal ik eens vragen en dan begon het sjansen of flirten. Behalve er kleurig goedgekleed uitzien moesten de dames soms wel iets anders verzinnen en een mooi voorbeeld hiervan is de opmerking van een Helmondse dame: “kiek us of ie kiekt, en als ie kiekt, dan moette nie kiekenkiekt ie?”

Marc Overmars is ouder en minder aantrekkelijk geworden en het advies aan hem is: “Je kunt beter zingen over je geslachtsdeel dan te pronken en het te appen want dat is ziekelijk, zielig en vrouwen zitten daar niet op te wachten”.