Nederland staat op zijn kop vanwege seksueel wangedrag in de amusement business. Jarenlang is badinerend gesproken over de Gooise Matras maar nu wordt met naam en toenaam geschreven over diegenen, die gebruik gemaakt hebben van hun machtspositie.

Natuurlijk zijn we Bill Clinton, de president van Amerika, nog niet vergeten, die een affaire had met een stagiaire, Monica Lewinsky. Ook President Kennedy ging regelmatig buiten de deur eten en Marilyn Monroe was vaak het toetje. Donald Trump schaamde zich nergens voor en is regelmatig gezien met Jeffrey Epstein net als prins Andrew uit Engeland. Niet alleen hoge bestuurders hebben misbruik gemaakt van hun macht maar ook mensen uit de amusementswereld. Harvey Weinstein, een filmproducer, zit in de gevangenis omdat hij tientallen vrouwen heeft misbruikt.

Udo Jürgens heeft het bed gedeeld met meer dan tweeduizend vrouwen waarvan de meesten – en dat is geen geheim want hij schreef er zelfs een liedje over: “17 jahr, blondes haar”- heel erg jong waren. In de biografie “Mick, Seks and Rock ‘n’ Roll” over Rolling Stones zanger Mick Jagger wordt beweerd dat Jagger het bed deelde met ruim 4000 vrouwen, o.a. met Jacky Kennedey, de ex-vrouw van John F. Kennedy.

Maar nu staat “The Voice of Holland” vol in de schijnwerpers en wordt er met modder gegooid en sponsors lopen massaal weg bij het populaire programma.  Humberto Than en zijn uitstapje met Dionne Stax en de affaires van Andre Hazes jr. zijn kinderspel als we alle berichten mogen geloven.

In de jaren veertig was men een beetje onnozeler. De Andrew Sisters hadden een mega hit met “Rum and Coca-Cola” maar wisten niet wat ze zongen. Sommige radiozenders weigerden om het nummer te spelen omdat er rum in genoemd werd en niet met alcohol in de ether mocht worden geadverteerd. De tekst gaat over de vrouwen in Trinidad, die door de Amerikaanse soldaten goed betaald werden voor verleende diensten. Jonge meisjes maar ook de moeders gingen horizontaal voor de yankee dollars. Het liedje is een populair calypso-nummer maar Ali B zou er een heden tijds rapnummer van kunnen maken, begeleid door de band van Jeroen van Rietbergen en Marco Borsato in het achtergrondkoortje.