Als we kijken naar de gemeenten in onze omgeving zien we dat vrijwel overal het CDA in de coalitie zit. Het CDA is van oudsher een partij, die opkomt voor de boerenbelangen. Dankzij onze christelijke medebroeders speelt de intensieve veeteelt  in onze contreien daardoor een hoofdrol. “Democratie heeft zijn nadelen” is een gevaarlijke uitdrukking maar als je de meerderheid hebt kun je je achterban bevoordelen. Op landelijk niveau zien we ook een spartelende tweede kamer waar de regeringspartijen de dienst uitmaken en maar af en toe pikken de oppositiepartijen een graantje mee, waarmee ze hun achterban tevreden kunnen stellen.

Op deze manier is een clown als Boris Johnson ook premier geworden van Engeland. Naast de ongelofelijke story van prinses Diana, is er een kroonprins die met zijn 73 jaar niet met pensioen gaat maar nog steeds koning wil worden. Dan is er ook prins Andrew, die beticht wordt van vele onrechtmatige tussenbeense activiteiten. Boris Johnson, de premier, een clown, die de ene na de andere fout opstapelt past heel goed in het koninklijke rijtje.

Als Boris Johnson naar een evenement of gebeurtenis gaat is zijn hele houding recalcitrant, rebels en clownesk. Zijn kapsel doet denken aan een clown, een rode neus ontbreekt nog anders had hij zo in een circus kunnen optreden. Zijn kleren zijn vaak wijd en slecht passend en doen ook herinneren aan de outfit van een potsenmaker. Laten we het niet hebben over zijn sexgedrag want we weten niet helemaal hoeveel kinderen hij heeft. Hij is onlangs wel weer vader geworden want zijn 23 jarige jongere vrouw is bevallen van een zoon.

Zijn bemoeienis met de corona pandemie was ronduit schandelijk en de omstreden  en jolige Kerstborrel onlangs in Downing Street 10 verdient ook geen schoonheidsprijs. In de Engelse kranten is het advies van Johnson aan zijn kiezers te lezen:  “Doe wat ik zeg, maar doe niet wat ik met Kerstmis doe”. Hierbij een laatste groet, die uitstekend bij hem past: “Don’t go to work, but do go to parties”.