De maatregelen om het Coronavirus te bestrijden worden versoepeld. Mensen mogen nu thuis acht mensen ontvangen  en bij wat alcoholische versnaperingen kunnen we weer samen de problemen van de wereld bespreken. Voetbal, vaccinatie, Omtzigt, de dorpspolitiek, thuiswerken, vakantie of de gestegen prijzen in de supermarkt.

Over voetbal kunnen we kort zijn want als ze winnen staat Nederland op zijn kop en als ze verliezen is het de schuld van de bondscoach.  Ik kijk regelmatig naar de wedstrijden maar het liefst kijk ik op zaterdag naar het voetbal in de Bundesliga op Duitsland 1 want dan weet ik zeker dat er een Duitse ploeg verliest.

Over vaccinatie kunnen we ook duidelijk zijn. De ouders van kinderen in de Biblebelt leggen het lot van hun kinderen liever in de hand van God dan ze te laten vaccineren. De fake verhalen dat je autisme krijgt van een vaccinatie is onzin maar we kunnen erover discussiëren.

Over politiek raken we nooit uitgepraat want wat is er toch met het CDA aan de hand. Ik herinner me nog dat de CDA prominent Henk Bleeker met een absurde actie Mauro een kaartje wilde geven voor de voetbalwedstrijd FC Twente – PSV om hem daarna terug te sturen naar Angola. Ook Maxime Verhagen, voormalig minister is nu voorzitter van Bouwend Nederland. Onlangs werd bekend dat hij zich had laten betalen door de Provincie Limburg om als ambassadeur gesprekken te voeren met het bedrijf VDL waar hij als adviseur op de loonlijst stond. Nog bonter maakte betweter Sywert van Lienden het door risicoloos meer dan negen miljoen euro te verdienen aan mondkapjes. In de Provinciale Staten heeft het CDA vorig jaar haar ziel verkocht aan de duivel om er maar zeker van te zijn dat Elies Lemkus gedeputeerde zou worden voor landbouw zodat ze haar achterban, de boeren, ter wille kon zijn.

De CDA voormannen zullen het liever hebben over het Eurosongfestival van 1962 toen de Spelbrekers met het liedje Katinka geen enkel punt kregen dan over Pieter Omtzigt. Pieter is een luis in de pels van het CDA en ze vinden hem een aambei, die chirurgisch verwijderd moet worden.