Er is een nieuwe wet “Dieren” aangenomen in zowel de Tweede als de Eerste Kamer. Deze wet verbiedt om zonder redelijk doel een dier pijn te doen of zijn welzijn te schaden. Ook hoeven dieren zich niet langer aan te passen aan hun huisvesting en hun mag ook niet permanent de mogelijkheid ontnomen worden om natuurlijk gedrag te vertonen. Dat is gezegd!!!!!!

Nu heeft een koppel duiven vlak bij mijn slaapkamerraam een slordig nest gemaakt  van een paar bij elkaar geraapte takken. De doffer is om vijf ’s morgens begonnen met het liefdesspel oftewel het baltsen zoals dat bij duiven genoemd wordt. Wat ze aan het doen waren weet ik niet maar het was een herrie en gefladder van je welste, het leek wel oorlog.

Waar ze het vandaan halen weet ik niet maar overal ligt duivenstront. Dit is niet alleen vies maar ook nog ongezond want als de poep opdroogt gaat het verstuiven en als je deze stoffen inademt kan dat een longontsteking geven de z.g. papegaaiziekte.

Ik ben in overtreding geweest tegen de nieuwe wet want ik heb hun natuurlijke huisvestiging ontnomen oftewel het nest verwijderd. Wat schetst mijn verbazing: de volgende dag hebben ze een nieuw nest gemaakt en het feest is weer opnieuw begonnen. Ik heb het nest weer verwijderd en nu met succes.  Nu vliegen de duiven nog wel rond en soms heb ik het idee dat ze me willen aanvallen en het doet me een beetje denken aan de film: “The Birds” van Alfred Hitchcock.

In de jaren vijftig was er in Boston in Amerika een ware plaag van duiven en de United States Fish and Wildlife Service heeft de plaag bestreden door de duiven mais te geven, behandeld met rattengif. Tom Lehrer heeft daarover een liedje gemaakt “Poisoning  Pigeons in the Park”.

Het is natuurlijk niet gepast als ik meezing met het liedje van Tom Lehrer, waarin hij met zijn vriendin in het lentezonnetje in het park zit en de duiven voedert met “peanuts coated with cyanide”!!!