“Donald Where’s Your Troosers”? is een grappig liedje over een Schot, die een kilt draagt in plaats van een broek.  Het liedje is geschreven en gezongen door Andy Steward en was een hit in 1960. Het liedje gaat over een Schot die de dames in de Londense Undergound wil shockeren door een kilt te dragen. Er zijn veel vraagtekens waarom de Schotten kilts of tartans dragen en nog meer grappen worden erover gemaakt.  Kilts waren oorspronkelijk eenvoudige kledingstukken, die werden gedragen door bewoners in de Schotse Hooglanden. Deze bewoners waren arme herders en veedrijvers en sloegen een eenvoudig stuk stof om hun middel dat werd vastgebonden met een touw. Bewoners in de Schotse Laaglanden, die wat beter in de slappe was zaten konden zich permitteren om een broek te dragen. Tegenwoordig vindt je zelfs tartans in designercollecties, modeketens of warenhuizen. Tartan is een stof gemaakt met horizontale en verticale strepen in verschillende kleuren op een gekleurde achtergrond. Een echte kilt wordt doorgaans gedragen met een klein tasje om het middel en een speld om de kilt bij elkaar te houden.

Nu is er nog een andere vraag: Waarom dragen mannen broeken en waarom dragen vrouwen een jurk? Biologisch gezien is dat helemaal onjuist want het geslachtsorgaan van de man bungelt in de vrije ruimte omdat de spermatogenese oftewel zaadcelvorming plaats moet vinden enkele graden lager dan de lichaamstemperatuur. Als de teelballen bij de mannen niet afdalen en in het lieskanaal achterblijven gaat de vruchtbaarheid met zeventig procent omlaag. Bij vrouwen daarentegen zijn de geslachtsorganen in het lichaam opgeborgen om op lichaamstemperatuur te blijven.

In onze maatschappij dragen mannen echter strakke spijkerbroeken waardoor de temperatuur in het kruis enorm omhoog gaat. Vrouwen daarentegen dragen het liefst korte rokken waarbij de temperatuur juist omlaag gaat. 

Conclusie van dit kleding gedrag is dat de mensheid niet ten gronde gaat aan klimaatverandering, meteorieteninslag, overbevolking, kernoorlog, het veranderde milieu, obesitas, of een coronavirus  maar  aan het dragen van strakke spijkerbroeken. Dus jonge mannen moeten korte rokjes gaan dragen en vrouwen strakke spijkerbroeken. Oudere mannen mogen best strakke spijkerbroeken dragen, desnoods met een flanellen onderbroek.