In 1956 was de doorbraak van Elvis Presley en iedereen herinnert zich nog wel de opnames in “The Ed Sullivan Show”. Vlak voor de show waar hij zijn versie van “Hound Dog” zong, rolde Elvis zijn mouw op en liet zich op de nationale televisie tegen polio vaccineren. Op dat moment werden er in Amerika bijna 60.000 kinderen jaarlijks door het virus getroffen. Het beeld van Elvis was erg succesvol want amper zes maanden nadat hij op de televisie het vaccin had toegediend gekregen was het aantal vaccinaties bij de jeugd van 0,6% tot 80% gestegen.

Nu probeert men in Nederland ook om iedereen te motiveren zich te laten vaccineren. Elvis was daar een voorbeeld van en tegenwoordig noemen we dat influencers. Helaas zien we in Nederland op alle praatprogramma’s iedereen over elkaar heen buitelen en zijn er meer influencers, die zeggen dat het allemaal flauwekul is. Desnoods gaan ze naar een rechtbank zoals Willem Engel, de rattenvanger in Coronaland. Soms heb ik de indruk dat de anti-vaccers de overhand hebben en ook de goed-gelovigen blijven in overvolle kerken zingen en zeggen dat het Coronavirus een straf van God is en bidden hem van de kansel.

Ook ik heb mijn bedenkingen tegen een spuitje. Als iemand mij vraagt wanneer krijg jij je spuitje zeg ik dat ik wel lid ben van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde maar dat mijn tijd nog niet gekomen is. Ook doe ik niet aan spuiten en slikken en laat ik mijn gezicht niet vernietigen door een spuitje met botox. Een spuitje met een vaccin sla ik echter niet af en deze week mag ik een spuitje met het Pjizer-vaccin halen. Een beetje een branderig gevoel op de plek van de prik neem ik op de koop toe. Desnoods zing ik hardop:  “Needles and Pins” wat gekriebel en jeuk betekent en een hit was van de Searchers in 1964.

Als Elvis nog geleefd had, had hij zeker gezongen: “a little less hesitation, a little more action”!!