In onze maatschappij komen zowel mannen als vrouwen op voor gelijkheid. Ze willen gelijke kansen en een gelijke behandeling. Mannen zijn tegenwoordig minder opgeleid dan vrouwen en zijn vaker dakloos en werkloos . Bij een echtscheiding zijn mannen meestal de pineut en betalen zich scheel voor de rest van hun leven en verliezen vaker het recht op omgang met kinderen. Vrouwen zeggen dat mannen al sinds mensenheugenis de leiding in economie, politiek en samenleving hebben. Er zitten meer mannen aan de top en dat moet veranderen.  

Er moet een evenwichtige balans komen en het is maar goed dat vrouwen in de afgelopen jaren steeds meer rechten hebben verworven en allerlei onrecht hebben aangekaart. Er zullen altijd wel verschillen blijven zoals het gezegde dat een dronken man  een lastpost is terwijl een dronken vrouw een engel in bed is.

De verschillen echter worden steeds kleiner en soms is het zelfs een beetje angstig aan het veranderen. Als jongens te energiek zijn en over het schoolplein rennen moeten ze aan de Ritalin, een medicijn tegen ADHD. Meisjes zijn de Gouden Standaard en jongens moeten zich als meisjes gedragen. Jongens moeten bij conflicten elkaar geen duw meer geven maar moeten er met elkaar over praten.

Hoe zijn de verschillen eigenlijk gevormd? Heel lang geleden moest de mens fysiek actief zijn om te overleven, om eten zien te krijgen of te ontsnappen aan gevaar en dat men geen voedsel zou worden voor andere dieren. De mannen werden jagers en werden steeds gespierder en atletischer en ze moesten de vrouw beschermen die moest zorgen voor de kinderen. Bij het verplaatsen van de stam ging de man voorop in de strijd en moest eerst gaan kijken of er tijgers in de buurt waren. De vrouw volgde op afstand met voedsel. Als je nu een echtpaar ziet lopen, loopt de man meestal voorop om te kijken of er tijgers zijn en als de kust veilig is wenkt hij zijn vrouw, die een handtas of de tas met boodschappen draagt.