Als ik om acht uur naar het Nieuws wil kijken word ik vooraf onpasselijk van alle ellende die mij voorgeschoteld wordt. De tranentrekkende beelden zeggen dat ik met een klein bedrag per maand  kinderen van de hongerdood kan redden, zielige leeuwen uit een kleine kooi bevrijden, me ontfermen over verwaarloosde ezels, tandeloze olifanten helpen en kan ik kleine Tommie laten opgroeien. Kleine Tommie is een klein poesje dat verlaten is door moeder poes en wordt nu gevoerd met een flesje melk door een vrijwilligster van Dierenlot.  Ze krijgen geen subsidie zegt een vrijwilliger en dierenarts Piet Hellemans zegt nog eens hoe belangrijk onze maandelijkse bijdrage is.

 Als je per maand 1,85 euro overmaakt komt alles goed. Tot slot kijkt me nog een egeltje aan met zijn trouwe oogjes en dan breekt mijn hart ….………… bijna!!

De advertentie van Dierenlot duurt ongeveer twee minuten en is erg kostbaar en als je weet dat twee directeuren samen ook nog eens ruim tweehonderd duizend euro verdienen dan denk ik dat je je geld beter naar het plaatselijke asiel kunt brengen. Stichting Dierenlot zegt echter dat de peperdure reclame-uitingen niet alleen voor donateurswerving zijn maar vooral voor de bewustwording.

De reclame-uitingen zijn soms stuitend en niet voor kinderen bedoeld en Dierenlot mag zijn filmpjes pas laat op de avond uitzenden. Hoe anders waren vroeger de collectefilmpjes die in de bioscopen voorbijkwamen over Bio Vakantieoord. Vooral 50-plussers zullen ze nog wel herkennen: de rammelende collectebussen die tijdens voorstellingen de bioscoop rondgingen. In de jaren negentig zijn ze verdwenen maar ze komen terug maar dan in een andere vorm. De Nederlandse bioscopen hebben het plan opgevat om bij speciale films van ieder verkocht bioscoopkaartje 50 eurocent over te maken naar de stichting die gezinnen met een gehandicapt kind in staat stelt vakantie te vieren. Met de film Kruimeltje is ruim 5.600 euro opgehaald. !

Wat zou Dierenlot ervan vinden als ik naar een dierenwinkel ga en vraag hoeveel het kleine hondje kost dat in de etalage ligt.