Het is er toch van gekomen! Amerika heeft een nieuwe president, Joe Biden! Alhoewel hij het met zeden niet zo nauw nam is John F. Kennedy mijn favoriete president aller tijden. Vooral zijn inauguratie rede was indrukwekkend mede door zijn woorden:

Ask not  what your country

can do for you

but ask what you can do for your country

De inauguraties staan bol van symboliek! Barack Obama kreeg iedereen op de banken met: “Yes we can!” en de leuze van president Trump was “Make America Great Again!”. Met de term: “America United!” wil Joe Biden het gespleten Amerika weer bij elkaar brengen.

Ik ben erg geïnteresseerd in de muziek, die de toekomstige presidenten altijd uitkiezen. Joe Biden had gekozen voor Lady Gaga en Jennifer Lopez. Bij de inauguratie van Barack Obama was Aretha Franklin aanwezig. Bij Trump, bij een gebrek aan wil van de grote sterren trad de minder bekende Jackie Evancho op.

Frank Sinatra en zijn rat pack organiseerde het inauguratiebal van John F. Kennedy. Sinatra nodigde Kennedy geregeld uit voor feestjes in Las Vegas en Hollywood, waar beide iconen van de vroege jaren zestig, zich schaamteloos met “womanizen” oftewel “rokkenjagen” bezig hielden. De vraag hoe Kennedy Marilyn Monroe leerde kennen beantwoordt zichzelf.  Sinatra maakte ook een campagnelied met een speciale tekst:  “Everyone is voting for Jack!” op de melodie van het lied “High Hopes”.

Een ondergewaardeerde president is Jimmy Carter, alhoewel hij in  2002 de Nobelprijs voor de Vrede gekregen heeft vanwege zijn inzet voor mensenrechten. Jimmie Carter heeft kernfysica gestudeerd maar toen zijn vader overleed werd hij de eigenaar van een pindaplantage. Zijn bijnamen waren Jimmy, the outsider president en hij werd ook wel de pindaboer genoemd. Een andere bijnaam was de “Rock and Roll” president vanwege zijn muziekvoorkeuren: van gospel tot country muziek en van Bob Dylan tot de Allman Brothers. Loretta Lynn heeft voor hem in het Witte Huis “A Coal Miner’s Daughter” gezongen en na het liedje heeft hij Lynn een “big ol’kiss” gegeven.  Er zijn ook nog wel keurige presidenten.