Indertijd hebben we met zijn allen meegebruld met het liedje: “Op een kangoeroe eiland” van het Cocktail Trio. Op de melodie van “Tie Me Kangaroo Down, Sport” is een onbenullige tekst gemaakt, die wel lekker in het gehoor ligt. The Beatles hebben er wel een prachtige humoristische versie van gemaakt.

Het liedje “Tie me Kangaroo Down, Sport” is in 1957 geschreven door de Australische zanger Rolf Harris. De sessiemuzikanten, die mede het nummer opnamen mochten kiezen tussen royalty’s of een eenmalige bijdrage van ongeveer 25 euro. Ze kozen voor het laatste want ze vonden het liedje maar niks. Achteraf blijkt dat dat een verkeerde keuze was want het liedje is een van de grootste hits geworden in Australië.

Het liedje gaat over een veehouder, die stervende op de grond ligt en tegen zijn omstanders zegt wat er met zijn vee, de kangoeroe, kakatoe, vogelbekdier en koala beer, moet gebeuren. Ook zegt hij dat men op zijn didgeroo, een soort blaasinstrument, moet spelen totdat hij de pijp uitgaat en men moet zijn huid looien en die in zijn schuur hangen.

Tijdens het liedje begeleid Rolf Harris zichzelf met een dunne multiplex plaat, een soort wiebelbord, dat een bijzonder geluid maakt in het liedje.

Het liedje zou in deze tijd niet meer kunnen want er is ook een couplet waar hij zingt:

Laat mijn Aboos vrij, Lou.

Laat mijn Aboos vrij.

Ze zijn niet meer van nut, Lou.

Dus laat mijn Aboos vrij

Nou is Aboos een afkorting van Aboriginal Australiërs. Je zou zeggen een eenvoudige afkorting zoals je ook Aussies tegen Australiers zegt maar dat is niet helemaal waar. Aboos is een oud woord en wordt meestal gebruikt om  inheemse Australiers te kleineren en te vernederen. Het laatste couplet word meestal weggelaten maar niet in de vertolking van de keurige Pat Boone in 1963.

Als het couplet in Nederland gezongen zou zijn, zou er meteen een nieuwe omroep ontstaan. Daarom is er geen letterlijke vertaling gemaakt maar iets over Henkie, een kangoeroe, die zich tussen de voering van de buidel heeft verstopt.