Weet u waarom vrouwen altijd tasjes dragen en stoere mannen niet? Er zit een verhaal achter! Vroeger toen de mens nog een jager was, was de man belangrijk om aan te geven of er gevaar schuilde. Als de kust vrij was dan wenkte hij zijn vrouw, die alles moest dragen, dat ze tevoorschijn kon komen. Als ik met mijn vrouw naar een supermarkt geweest ben dan draagt zij de tassen en ik kijk of er leeuwen of tijgers in de buurt zijn en zo komen we altijd veilig thuis. Vrouwen zijn altijd een tasje blijven dragen.

De man heeft altijd de leiding gehad in de maatschappij en kreeg zondags ook altijd het grootste stuk vlees!

Er is echter een kentering gaande en van een patriarchisme gaan we naar een matriarchisme waar de vrouw de lakens uitdeelt. Een mooi voorbeeld is het aantal vrouwelijke burgemeesters in het Peelgebied. Van de zes burgemeesters zijn er vier vrouwen. Ook zijn er steeds meer vrouwelijke wethouders, in sommige gemeenten zijn er zelfs geen mannelijke wethouders meer.

Maakt dat veel uit? Als ik het stukje in de Volkskrant lees over de boze burgers in Deurne van afgelopen zaterdag dan moet ik concluderen dat de politiek er een rommeltje van maakt en dat het niet uitmaakt of er vrouwen of mannen in het college zitten. Het politieke systeem is een soort Pontius Pilatus, die zijn handen in onschuld wast. De mensen uit Deurne moeten maar gaan praten met de projectontwikkelaars of met de boeren van de megastallen. De Gemeente kent alleen regels en die moeten uitgevoerd worden ook als er mensen dood bij neervallen. Volgens de bewoners uit Deurne is vakinhoudelijke kennis voor de ambtenaren niet meer belangrijk. De ambtenaren zijn allemaal managers geworden, wonen elders en hebben geen enkele feeling met de plaatselijke bevolking.

Niet alleen in Deurne zijn de bewoners ontevreden, in vrijwel alle Peeldorpen heerst een ambtenaren terreur en dat ligt niet aan de mannen en ook niet aan de vrouwen.