Het is een beetje vreemd als je naar Liverpool gaat terwijl je niets hebt met de Beatles. Het is mij overkomen en ik heb daar geen moment spijt van gehad. Tijdens een excursie in een oude Engelse taxi, een Black cab, zijn we met een Cabbie, de chauffeur, langs een heleboel karakteristieke plaatsen gereden.  Bij iedere plek was een verhaal en hebben de Beatles een bijzondere song opgenomen. Toen Cynthia Powell, de eerste vrouw van John Lennon in verwachting was mocht de buitenwereld dat niet weten en mochten ze in het huis van hun manager Brian Epstein op Falkner Street wonen. Ook had Epstein in een ziekenhuis een privé kamer afgehuurd waar Cynthia zou kunnen bevallen. Niemand mocht dit weten want op dat moment werden de Beatles achtervolgd door fanatieke vrouwelijke bewonderaarsters. John Lennon heeft toen de song geschreven: “Do you want to know a secret?”

Ook heb ik gestaan bij de Barbershop in “Penny Lane” met de shelter in the middle of the roundabout. Ook was er een heel verhaal over Strawberry Fields en ben ik er ook achter gekomen wat de betekenis is van het liedje Eleanor Rigby.

Het is ook heel bijzonder om langs de Mersey te lopen, de rivier die dwars door Liverpool stroomt. Aan de kade staat een standbeeld van Billy Fury en dan denk je ook meteen aan al de zangers van de Merseybeat, zoals Gerry and the Peacemakers, Freddy and the Dreamers en Cilla Black.

Een bijzondere artiest was Rory Storm waarover Tom Egberts een prachtig boek heeft geschreven. Rory Storm was zanger van de lokaal zeer populaire rock-‘n-Roll band: The Hurricanes. The Beatles kwamen vaak over de vloer thuis bij Rory omdat hij een beeldschone zus had. Rory and the Hurricanes waren beter dan de Beatles maar toen de Beatles de drummer van de Hurricanes, Ringo Star, inpalmden was dat een aderlating van Rory’s band en dat is hij niet te boven gekomen en hebben we nooit meer iets gehoord van Rory and the Hurricanes, behalve dan in het radioprogramma: “Als de jeugd nog in bed ligt!”