Een kennis van mij is positief getest op corona en moest 10 dagen in quarantaine. Hij belde mij op wat hij moest doen in deze persoonlijk lockdown. Ja, hij bedoelde wat hij met zijn vrije tijd moest doen want televisiekijken was hij een beetje zat. Vooral de bezoekers van Op1 irriteerden hem mateloos. Van Peter R. de Vries kreeg hij puistjes in zijn nek en van de presentatrice Giovanca Ostania kreeg hij de kralenpies.

Ik stelde voor om eens een goed boek te lezen, maar daar reageerde hij een beetje spastisch op want hij had al bijna vijftig jaar geen boek meer gelezen. Begin dan eens met Puk en Muk was mijn voorstel of Sjors en Sjimmie, maar toen heeft hij bij wijze van spreken, de telefoon op de haak gegooid.

Na enkele dagen weer een telefoontje, dat hij zich steeds meer stierlijk verveelde en ik heb hem voorgesteld om eens iets aan koken te doen en dat ik nog een goed recept had om Sambal te maken. Mijn specialiteit is het maken van groenteballen en daar heb ik ook nog een recept voor liggen, zei ik tegen hem. Of hij wel eens aan Netflix gedacht had of aan tuinieren, of gewoon een lekker Mexicaans biertje drinken. Dat laatste viel wel in goede aarde maar toen ik het merk: “Corona” noemde kreeg hij een hoestaanval.

Ga eens winkelen en vul je WC-papier aan maar dat hoefde niet volgens hem want hij knipte de krant in stukjes, prikte er een gaatje in en hing het op de WC.

Doe het raam eens open en zing uit volle borst: “In Brabant brandt nog licht” voor alle gezondheidsmedewerkers.  Ja, riep hij getergd er brandt inderdaad nog licht, maar dat komt door al die tuinkassen en hennepkwekerijen.

Ga een schriftelijke cursus voor BOA volgen dan heb je straks een goede baan met toekomst. Of draai eens een lekker plaatje en doe een dansje met moeder de vrouw.

Na enkele dagen weer een telefoontje en hij zei dat het dansen een beetje moeilijk ging want hij wilde rock en rollen maar zijn vrouw wilde alleen maar walsen.