Het was op de derde dinsdag in september in 1963 dat een bataljon soldaten midden in de nacht gewekt werd en in bussen van Oirschot naar Den Haag gebracht werd. Een van die soldaten was ik en we waren die dag de erewacht langs de route voor de Koninklijke stoet. Uren heb ik zo voor paal moeten staan om Koningin Juliana met Prins Bernard een groet te brengen.

Ieder jaar hetzelfde beeld maar 1963 was bijzonder omdat de paarden voor de koets van de drie prinsessen, Beatrix, Irene en Margriet op hol sloegen en de koets tegen een boom geparkeerd werd. Helaas heb ik dat niet gezien want dan had ik nog een beetje afleiding gehad.

Het Koninklijk Huis ligt al jarenlang onder vuur maar het handhaaft zich, ondanks de toenemende kritiek uit de maatschappij, nog altijd.

Zo heeft de Koninklijke familie nu weer een enorme blunder begaan om in coronatijd, met vele beperkingen voor de bevolking, in een regeringsvliegtuig even naar Griekenland af te reizen naar hun eenvoudig stulpje. Een goedkope vakantie tussendoor, zullen ze gedacht hebben alhoewel ze dat makkelijk kunnen betalen.

Ze hebben namelijk een riant salaris! Laten we alleen het salaris noemen van Amalia, die volgend jaar 18 jaar wordt en dan 23.500 euro per maand te besteden heeft. Willem Alexander verdient dat bedrag per dag en arme Maxima krijgt per dag maar 1450 euro voor lintjes knippen en een beetje lachen. Gelukkig belasting vrij anders blijft er niets over!!! Ze helpt wel mensen bij de aanpak van schuldproblemen. 

Zo krijg ik ook puistjes in mijn nek als ik op de TV naar Blauw Bloed kijk. Gelukkig zit er op mijn afstandsbediening een uitknop, die ik dan ook meteen gebruik. Ook Koningsdag is een doorn in mijn oog alhoewel ik wel kan genieten van het onhandig  toiletpot werpen van zijne Koninklijke Hoogheid.

De reis naar Griekenland was niet een beetje dom maar volgens Maxima ook een beetje hufterig. Ze probeert door deze opmerking bij het volk nog een beetje goodwill te kweken want Willem Alexander weigert zich publiekelijk uit te spreken. Jules de Corte heeft er een mooi liedje over geschreven: “Hallo Koning Onbenul”!