Tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 sprak Wilders in een café zijn PVV-aanhangers toe. Hij vroeg ze of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde “minder”, waarop Wilders antwoordde “Nah, dan gaan we dat regelen”. Enorme commotie in Nederland en Wilders probeerde te sussen door te zeggen dat hij uitsluitend criminele Marokkanen bedoelde.

Dit voorval heeft geleid tot een proces dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Ik heb geprobeerd eens na te gaan wat dergelijke processen kosten. Bram Moszkowicz heeft eerder 600.000 euro in rekening gebracht omdat hij zijn rekeningen met een vork schreef. Later werd gezegd dat hij 75.000 euro vanuit Amerika heeft gekregen. Een louche zaakje en Bram Moszkowicz is ook door de orde van Advocaten voor de rechter gesleept en zit nu zijn wonden te likken.

Wilders is in dit proces bijgestaan door Geert-Jan Knoops en zijn vrouw en die twee verdienen iets meer dan het minimum loon. Het uurtarief van Spong, een andere advocaat,  is 450 euro per uur en ik denk dat Geert-Jan Knoops het niet voor minder doet.

Nu is de vraag wie betaalt dit allemaal? Als er een onherroepelijke uitspraak wordt gedaan en Wilders wordt in het gelijk gesteld dan betaalt de Nederlandse Staat alles oftewel de Nederlandse belastingbetaler. Wilders kan dan ook nog de rechtbank vragen om al zijn kosten te vergoeden.

Hoe leggen we dit nu uit aan mensen, die moeten sappelen om rond te komen met een klein pensioentje en die anderhalf uur mantelzorg krijgen van de gemeente.

Wilders komt uit Venlo en jaren geleden heeft Jo Erens een liedje geschreven: “Limburg allein” waarin hij zingt dat alleen Limburg belangrijk is en dat hij alleen maar wil trouwen met een Limburgs “maedje”.  

Als we Wilders nu eens burgemeester maken van Venlo en als wethouders wil ik de volgende personen voordragen: Camiel Eurlings voor luchtkastelen, Jos van Rey voor louche zaakjes en Dion Graus voor de intensieve veeteelt. Maxime Verhagen, een voormalige politieke rat en nu voorzitter van Bouwend Nederland kan dan zorgen voor een alternatief van de Chinese muur.