Minister Grapperhaus moest in de tweede kamer diep door het stof. Hij had spijt van de misser op zijn eigen bruiloft, maar hoefde geen boete te betalen want hij had geen BOA’s uitgenodigd. Wel heeft hij een minimaal bedrag overgemaakt naar een goed doel. In de afgelopen maanden zijn wel meer dan 15.000 boetes van 390 euro uitgedeeld waarbij ook nog een aantekening werd gemaakt op het strafblad.

In Indonesië hebben ze een bijzondere straf voor degenen die zich niet aan de coronamaatregelen houden. Met de opmerking “Dit is wat er gaat gebeuren als je besmet raakt met covid-19” moesten ze in een doodskist gaan liggen. De straffen werden gebruikt om de burgers te laten zien wat de gevaren zijn van het coronavirus.

De onorthodoxe maatregel deed me denken aan het tragische verhaal van Jimmy Ellis, een lookalike van Elvis Presley. Jimmy is misschien wel de beste dubbelganger met het kenmerkende geluid van Elvis. Zijn stem lijkt zoveel op Elvis dat geen radiostation het aandurfde om zijn muziek te draaien. De glorietijd voor Jimmy Ellis komt pas als Elvis overlijdt in 1977 en dan grijpt hij zijn kans. Hij treedt op met een masker en onder de naam Orion presenteert hij zijn album Reborn (herboren). Op de cover van de LP zien we Jimmy Ellis met een masker op, in een doodskist liggen. De boodschap is duidelijk: “The King is back”!

Orion is de titel van een roman van de schrijfster Gail Brewer Giorgio, die er heilig van overtuigd was dat Elvis nog leefde en zijn eigen dood geënsceneerd had. De mythe dat Elvis nog leefde was hiermee geboren. Van de platenmaatschappij van Jimmy Ellis mocht hij zijn masker nooit afnemen. Op een avond in 1983 was hij het echter zat en rukte hij onder het zingen zijn masker af. Het gevolg hiervan was dat het publiek en de platenmaatschappij hem uitkotsten.

Jimmy leek als twee druppels water op Vernon Presley, de vader van Elvis. Vernon woonde vijf jaar in de stad waar Jimmy opgroeide en men denkt dat Jimmy de halfbroer is van Elvis.

In 1998 werd Jimmy doodgeschoten tijdens een roveroverval.