Toen ik van de junioren overgeheveld werd naar de senioren kwam ik terecht in een voetbalelftal met Cor van Wetten en Leo Hazeveld, die zoveel ervaring hadden dat ze de eindstand al wisten bij het begin. De keeper, Martien van Oorschot, had een fantastische gebreide trui, de vader van Jacco Hofmans was back en Wim de Haard, een kruising tussen Gento en Moulijn, was linksbuiten. Op het middenveld stond Gerrit van Ganzewinkel te buffelen met altijd een zakdoek in zijn rechter kontzak. Ik was rechtsbinnen, een soort spelverdeler, een fantastische plek want je hoefde niet echt aan te vallen en ook niet echt te verdedigen. Je moest de bal naar de buitenspeler plaatsen of naar de middenvoor. Middenvoor was Joop van Wetten, zijn loopvermogen was beperkt maar in zijn benen zat buskruit. Als Joop voorbereidingen maakte voor een schot had ik nog drie minuten om de bal panklaar voor zijn voeten te leggen. Het schot dat echter volgde was verwoestender dan een scutraket. Als er een keeper de moed had om de bal tegen te houden dan moesten we hem enige tellen later uit het net krabben.

Maar Joop had meer talenten. Onvergetelijk zijn de verslagen van Joop bij uitwedstrijden van Gemert 1.  Ik zat dan op mijn werkkamer te genieten van de Gemertse versie van “Langs de Lijn” op Omroep Centraal.

 • Ze voetballen verrekkes slecht, het is nog minder dan niks!!!!!!!!!
 • Die de Vries hè nog ginne bal gerakt, terwijl er goei wissels op ”de bank zitte!!!
 • Iedere keer diejen bal hoog in de pot terwijl drie man van hullie tweemetertwintig lang zen!!

Regelmatig werd er overgeschakeld naar  de verslaggevers van de kerkdorpen.

 • Tiny Jansen gaat die corner in ’t strafschopgebied nemen!
 • De bal is uit, want hij gaat over de zijlijn!
 • Bexkens maakt een nummertje op links!
 • De scheidsrechter heeft haast, want we zijn al in de twee-en-dertigste minuut!
 • Tegen de paal……. van de Bakelse keeper!
 • De Rips brengt de stand op 4-0 en lijkt de zege aan z’n kar te hebben gebonden!
 • Er is geen vuiltje aan de hand!
 • Dat is manuaal hands maken!
 • De reserve van Gemert maakt zich klaar voor de tribune!!!!!!!!

Terwijl mijn vrouw dacht dat ik zat te werken, zat ik vooral te genieten als er overgeschakeld werd naar ……………. Joop van Wetten!