“Fake News” is van alle tijden maar president Trump heeft het tot een nieuw “fenomeen” verheven.  Trump begon indertijd als president te liegen over de opkomst bij zijn inauguratie. Hij had wel anderhalf miljoen mensen geteld. De beelden lieten iets anders zien en werden vergeleken met de inaugurale rede van Obama waar duidelijk meer mensen waren. Sindsdien twittert Trump bij iedere mededeling, die hem onwelgevallig is dat het “Fake News” is en hij komt er telkens mee weg!!!

Bij de laatste verkiezingen in Engeland werd een foto getoond van een 4-jarig jongetje met een zuurstofmasker. Er waren geen lege bedden beschikbaar en zijn moeder kon niets anders doen dan haar zoontje in jassen te wikkelen en op de vloer te leggen. Deze foto toonde de gebrekkige gezondheidszorg in Engeland  en werd door Labour gebruikt om de verkiezingen te beïnvloeden.  De conservatieven sloegen echter terug door te zeggen dat het staalharde leugens waren en kwamen met een vals verhaal om de aandacht af te leiden.

Het bericht wat mij het meeste opviel was de opmerking van Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, die een vergelijking maakte met de Holocaust. Hij vergeleek de situatie van de boeren met die van de Joden in de Nazi-tijd. Niet alleen stelde Van den Oever dat de boeren net als de Joden worden gedeporteerd en als er straks geen boeren meer zijn moeten we niet zeggen:  “Wir haben es nicht gewuszt.” Hoe durft iemand een vergelijking te maken met de miljoenen Joden die vergast zijn. Op Facebook kwam de opmerking dat hij met zijn turbo-trekker maar eens naar Auschwitz moet rijden.

Trouwens de voorman van de boeren kreeg in 2018 een bedrag van meer dan 25.000 euro waarvan 6.000 euro als betaling voor klimaat- en milieuvriendelijke landbouwpraktijken. De boer verdient dus al geld met het klimaat.

Tegen boer Mark van den Oever zou ik willen zeggen: lees eens iets over de tweede wereldoorlog en verspreid a.u.b. geen drek.