In 2017 won Klaas Dijkhof  de kennisquiz: “De slimste mens”! Iedereen was verliefd op Klaas, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, want hij had niet alleen veel kennis in huis maar hij stal de show door gevatte opmerkingen en onderkoelde humor.

Op social media lieten vrouwen weten dat ze Klaas een lekker ding vonden.  Vlak voor de verkiezingen was hij ook nog een maand Minister van Defensie, omdat  de VVD’er Jeanine Hennis-Plasschaert een leuk baantje bij de Verenigde Naties voorbij zag komen. Nu is dat wel herkenbaar bij de VVD want ze komen en gaan, bonnetje hier, datsja daar, leukere uitdaging elders, ze glijden uit, ze worden weggedragen of ze lopen weg. Klaas werd de kroonprins, die tussen de overgebleven vastgoedmakelaars en andere armlastige huichelaars positief opviel en op hem moest de VVD zuinig zijn.

Op de website van de VVD laat Klaas weten dat iedereen gelukkig kan zijn als men vrij is. Hij ergert zich kapot aan mensen, die de vrijheid van anderen proberen te belemmeren. Zeker als ze daarvoor de macht van de overheid willen gebruiken. Hij wil juist de vrijheid van mensen beschermen.  

Hoe diep kan iemand vallen!!!

Klaas Dijkhoff kwam tot de ontdekking dat hij een ruime reiskostenvergoeding (4.900 per jaar euro) kreeg alhoewel hij een partijauto met chauffeur had. Naast zijn  salaris van 125.000 euro/jaar heeft hij ook nog recht op een eerste klas ov-jaarkaart, een verblijfskostenvergoeding van minimaal 7.691 tot maximaal 24.278 euro netto en er is ook nog een toeslag voor beroepskosten van 2.762,40 euro.

Omdat Klaas staatssecretaris en vier weken Minister van Defensie is geweest vangt hij ook nog een wachtgeld van 37.000 euro per jaar extra.  

Schrijnend is nu dat Klaas vorig jaar nog pleitte om de bijstand te verlagen en de VVD standpunten verwoordde: “aanpakken, afpakken en doorpakken”. 

De opmerking van Henk Spaan in het radioprogramma “Tussen Start en Finish” is hier zeker van toepassing: “Vuilnisman, mag deze zakkenvuller ook mee”?