Indertijd werd tijdens een klasseavond van de Lagere School van mijn kinderen een onderwijzeres aangevallen door een aantal ouders. Wat was het probleem? Tijdens de handenarbeid moesten zowel de jongens als de meisjes van haar punniken. Punniken is een handwerktechniek, waarbij je met een punnikklosje en een haakje een dikke draad maakt en punniken wordt ook wel klosje breien genoemd. De opmerking van de ouders was dat de juf homo’s maakte van de jongens en zij wilden hun kinderen van school halen!!

Tegenwoordig zou de juf op een schild rondgedragen worden want nu mag er juist geen onderscheid meer gemaakt worden tussen jongens en meisjes.

Er is nu weer een nieuwe rage: poppen voor meisjes en auto’s voor jongens kan niet meer. Het speelgoed moet gender neutraal worden.  Ikzelf weet nog de tijd dat ik een Brick Box kreeg, waarmee je kon metselen en bouwen. Ook heb ik nog gespeeld met een meccanodoos, metalen montagespeelgoed waarmee je met moertjes en boutjes hele constructies kon bouwen. Mijn dochtertje kreeg een poppenhuis en Barby poppen  en mijn zoontje was blij met autootjes waarmee hij kon spelen en natuurlijk Lego waarmee hij kon bouwen.

Het devies nu is echter: als je discriminatie op latere leeftijd wilt voorkomen moet je  in de vroegste kinderjaren in actie komen en seksebepalend speelgoed links laten liggen.

Nou heb ik mijn platencollectie nog eens nagekeken en waarschijnlijk moet ik een heleboel LP’s weggooien.

Slim Whitman speelt met een “China Doll” van klei, The Inkt Spots geven de voorkeur aan een “Paper Doll”, die andere jongens niet af kunnen nemen. Elvis wil graag een  “Teddy Bear” zijn voor zijn liefje. Donny Osmond zingt “I’m your puppet” en Sandy Shaw speelde met een “Puppet on a string”.

Iedereen heeft zich altijd afgevraagd wat er met Cliff Richard aan de hand is. Cliff werd geboren als Harry Roger Webb en wie de literatuur over Cliff Richard kent, kijkt van de volgende conclusie niet op: Cliff zit seksueel met zichzelf in de knoop. Het is nooit duidelijk geworden wat de seksuele voorkeur is van Cliff en dat is ook niet zo gek als je altijd met “Living Dolls” speelt.