Tegenwoordig ga ik vaak naar een Gouden bruiloft en zie ik regelmatig het bruidspaar jiven op het ritme van “Three steps to Heaven”. Het dansen gaat een beetje strammer en stroever dan vroeger maar het ziet er wel lief uit. Het gouden paar is weer terug in de tijd van hun “Puppy Love”, vaak hun eerste liefde van meer dan vijftig jaar geleden. “Three steps to heaven”, is een liedje van Eddy Cochran en is uitgebracht in 1960, enkele maanden nadat hij overleden is  bij een auto ongeluk. Het bevat een simpele boodschap: Step one, you find a girl you love. Step two, she falls in love with you. Step three, you kiss and hold her tightly.

“Paradise by the Dashboardlight”, een hit van Meat Loaf uit 1978 geeft een beeld van de seksuele moraal uit de jaren zeventig . Het nummer heeft drie weken in de Nederlandse Top 40 gestaan en is ieder jaar een vaste waarde in de Top 2000.  De zin “Paradise by the Dashboardlight” is sinds 2005 opgenomen in de Dikke van Dalen en is een zinspeling op “seksueel verkeer in de auto”!!!

Het liedje is in drie delen opgebouwd:

Als eerste haalt een man herinneringen op aan een vrijpartij, die hij in zijn tienerjaren had met een meisje. Deze vrijpartij vond plaats in een geparkeerde auto, typisch Amerikaans.

Als tweede is er op de achtergrond een verslag van een honkbalwedstrijd door een sportverslaggever. Bij de introductie van het liedje in Nederland was het honkbalverslag verwijderd. Het verslag is een Amerikaanse verwijzing naar drie fases in het liefdesspel overeenkomend met de drie honken in het honkbalspel. Bij het eerste honk wordt er gezoend, bij het tweede honk worden de borsten aangeraakt en bij het derde honk wordt een geslachtsdeel aangeraakt. Vlak voor de thuisplaat, na het derde honk,  onderbreekt het meisje de handeling omdat ze eerst wil weten of de jongen haar altijd trouw wil blijven. De jongen twijfelt maar kiest uiteindelijk voor het meisje.

In het laatste gedeelte betreurt hij die keuze en hoopt dat “het einde der tijden” spoedig aan zal breken. 

Tegenwoordig is “Puppy Love” van lang geleden vervangen door Tinder, een vlees gekleurde ruilmarkt:  “Van chat naar bed” met maar twee stappen: De eerste stap is een berichtje sturen: “Hoi”! Het tweede berichtje is “maandag koffie”??

Puppy Love is trouwens een liedje van Paul Anka (1960)