Onlangs stond in het Eindhovens Dagblad dat in de Kruisstraat in Eindhoven elke auto, die een beetje vermogen uitstraalde aan de kant werd gezet. Vooral als er ook nog een jongeman achter het stuur zat met een leeftijd waarop je zo’n wagen, normaal gesproken, niet kan betalen. Patsers worden ze ook wel genoemd. Een grote auto geeft een zekere status maar ik denk altijd dat een grote auto een compensatie is voor een kleine pielemuis.

Ik heb jarenlang langs ’s heren wegen rondgereden in een multifunctionele Opel Combo. Ik beschouwde mijn auto als een transportmiddel met veel laadruimte om zo zuinig mogelijk van A naar B te komen en niet om met 140 km/uur files te voorkomen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Deze grote wijsheid is trouwens van onze Grote Cruijff want volgens hem ben je dan immers eerder van de weg af!

Een nieuwe auto kopen was voor mij een hele klus. Ik ben in autotijdschriften gaan kijken maar ben geschrokken van de ter redactie aangeboden auto’s. Met minder dan 200 pk is een moderne auto volgens deze liefhebbers “ondergemotoriseerd”. De allergrootste opwinding ontstaat bij de redacties als ze enige tijd kunnen beschikken over een “supersportwagen”, zoals een Ferrari, een Lamborghini, Bugatti Veygron (1000 pk!!!) of een Porsche. Wat een snelheden, wat een vermogen, wat een geluid. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een oerdegelijke Mercedes Benz A 160 oftewel de goedkoopste versie in de Mercedes serie, zodat ik toch nog het gevoel heb dat ik een snelle jongen ben!!!!!!

Voor de “patsers met grote auto’s” heb ik nog een nieuwtje. Dankzij een nieuwe technologie kan zelfs een man met de kleinste pielemuis, de suggestie wekken om over een enorme lans te beschikken.  Er zijn namelijk push-up broeken voor mannen. Na de wonderbra voor vrouwen kunnen nu ook de mannen de boel een beetje opblazen met de wonderjock. Deze ‘wonderonderbroek’ doet hetzelfde als de wonderbra, hij laat het zaakje groter lijken door het naar voren te plaatsen. En kennelijk zitten daar “patsers met grote auto’s” op te wachten en deze wonderlijke onderbroek, die Patriot wordt genoemd, kan men kopen via internet en enkele winkels in Nederland.