Dion Graus werkte als autoverkoper en als verkoper in de diervoeder- en diergeneesmiddelensector. Nadat hij in contact gekomen was met Geert Wilders kwam hij in 2006 in de tweede kamer en hield zich daar bezig met o.a. dierenwelzijn.  Dion Graus is een zelfingenomen populist van de PVV en als hij zich in zijn kuif gepikt voelt slaat hij wild om zich heen zoals in december 2006. Toen raakte hij in opspraak wegens mishandeling van zijn toenmalige, en destijds hoogzwangere, vrouw en bedreiging van zijn schoonvader en minnares

Pascal Graus, zijn broer, heeft hem als advocaat bijgestaan in deze mishandelingszaak maar is in juli 2016 door de tuchtrechter wegens wangedrag uit de advocatuur gezet.

Een raar stelletje, een dom koppel, zou Toon Hermans zeggen. Nu staat Dion Graus weer volop in de belangstelling en wijst met een beschuldigende vinger naar de media die het declaratiegedrag van Tweede Kamerleden hebben onderzocht. Hieruit is gebleken dat Dion Graus ten onrechte gebruik gemaakt heeft van een woonkostenvergoeding van 24.000 euro. Ook Theo Hiddema van het Forum voor Democratie heeft daarvan gebruik gemaakt maar hij geeft ruiterlijk toe dat hij niet op de hoogte was van deze vergoeding en dat hij het geld zal terugstorten.

Dion Graus zoekt echter allerlei uitvluchten en zegt bij zijn moeder in Heerlen te wonen terwijl hij echter in Voorburg woont bij Den Haag. Als hij bij zijn moeder is, zegt hij, dat hij zijn auto een paar straten verderop zet vanwege de veiligheid en gaat heel vroeg weg en komt pas laat thuis.

Nu is Dion Graus niet de enige graaier want in Forum voor Democratie is ook van alles aan de hand en onlangs is bekend geworden dat de Voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht in 2018 voor ruim 124.000 euro heeft gedeclareerd voor zijn dienstauto met chauffeur.

Nu kennen we in onze omgeving  de ondergang van de oud-wethouder Peter Tielemans, die het ook niet zo nauw nam met de officiële regels en zelfs zijn taxi-ritjes naar zijn favoriete stamkroeg bij de gemeente Helmond declareerde.

Misschien heeft hij ook wel zijn drankjes gedeclareerd want er niets zo erg als aan de bar staan zonder geld.