De moord op Anne Faber door de 28-jarige Michael P. heeft veel emoties losgemaakt. Michael P. is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank acht hem schuldig aan het doden, ontvoeren en verkrachten van Anne Faber.

P. moet ook nog 136.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan familieleden en de vriend van Anne. Bij het bepalen van de straf is meegewogen dat de man vijf medewerkers van het Pieter Baan Centrum heeft mishandeld. Michael P. was aanwezig bij de uitspraak en hoorde die vrijwel onbewogen aan. Voordat de straf ingaat, moet P. eerst nog vier jaar in de cel zitten voor een dubbele verkrachting in Nijkerk in 2010.

Hiddema heeft in de tweede kamer de gruwelijke details willen vertellen over de verkrachting van de twee minderjarige meisjes omdat hij wilde wijzen op het falen van justitie in deze zaak. Als P. onderzocht was geweest en als zijn dossiers met die gruwelijkheden waren overgedragen en nagekeken, voordat hij zonder begeleiding de inrichting mocht verlaten, was er waarschijnlijk niets met Anne gebeurd.

De nabestaanden van moord op hun kind zijn vaak erg teleurgesteld omdat de straffen voor moord zo laag zijn. In het boek “Wraakgevoelens” vertellen achttien ouders over hun gevoelens na de moord op hun kind. Een van deze verhalen gaat over een kind dat is vermoord met maar liefst 80 messteken. Acht jaar celstraf, luidde de uitspraak van de rechter. Wie kinderen heeft, moet zich eens voorstellen hoe het leven van de ouders verandert als men hoort dat een van hun kinderen vermoord is en dat de dader, na het uitzitten van tweederde van de straf, al voorwaardelijk vrij komt.  

Wist u dat sinds kort de strafmaat voor gedwongen tongzoenen van twaalf jaar veranderd is in acht jaar!!!!!