Het geven van een kerstpakket is een traditie waarbij werkgevers hun werknemers een keer in het jaar willen bedanken. Het kerstpakket is meestal een te grote doos, mand of tas met luxe levensmiddelen of een blijvend geschenk zoals een dagje uit, een CD of een donatie aan een goed doel.

Het kerstpakket is ieder jaar weer een onderwerp waarover men heerlijk kan zeuren. Als er chocolade in het pakket zit dan moeten we goed nadenken want is de chocolade wel Fair Trade en is er geen palmolie in verwerkt. Chocolade is een dikmaker en ongezond vanwege de suiker en als er pistachenootjes in zitten hangen de allergie patiënten in de gordijnen. Een raciaal verantwoord chocolade kerstengeltje kan alleen als het van witte chocolade is gemaakt anders begint Sylvana weer te mekkeren. Je mag echter niet in het engeltje bijten anders wordt je door de Me Too beweging aangeklaagd. Voor mij zijn kersenbonbons een traktatie want daar zit tenminste alcohol in.

Kerstpakketten met anti-zweet sokken, pannenkoekenmix, pel pinda’s, soepstengels,  Chileense rilworstjes en Chorizo worst die al meerdere Kerstfeesten heeft meegemaakt, hoeft voor mij niet zo nodig.  Zelf krijg ik puistjes in mijn nek van de fruitdranken zoals peer met appelsmaak die me doen denken aan een literfles ochtendurine. Geef mij maar een paar flessen goede wijn!!

Het laatste pakket dat ik gekregen heb was een tuinpakket met bloembollen, potgrond, een snoeitang en handschoenen met een grashark.

Je hebt ook nog speciale kerstpakketten zoals een Max Havelaar pakket, een ISIS pakket met veel vuurwerk of een D66 Kerstpakket met een appartementje. Bijzonder is het Islamitisch verrassings kerstpakket met veel alcoholische dranken en varkenspaté. Een gezond kerstpakket bevat geen vlees, vis, alcohol, snoep, plastic of tropisch hardhout. Bijzonder is een kerstpakket voor gepensioneerden met olijfolie dat gebruikt kan worden als geriatrische massageolie.

Het Kerstpakket kunnen we ook geven aan een gezin in nood of het brengen naar de voedselbank of een kringloopwinkel. Ik geef mijn kerstpakket dit jaar aan een stichting met een goed doel: het voorkomen van honden met een hazenlip!!!!!