Prinsjesdag is weer achter de rug en de debatten over de miljoenennota hebben niet veel opgeleverd. Bij het volgen van de discussies heb ik meerdere malen gedacht: “Gooi het maar in mijn pet”.

Wilders zal wel glimlachen want hij heeft Pechtold over de kling gejaagd door de opmerking dat “meneer Pechtold in Meppel meer te doen heeft dan wetgevend werk”, verwijzend naar de recente affaire rond het D66-raadslid Anne Lok.

Nu heb ik nog eens gekeken wat er werkelijk gebeurd is.

Op een geheime locatie, het beruchte penthouse dat hij cadeau heeft gekregen van een vriend,  was Pechtold vaak samen met zijn jonge minnares Anne. Op een bepaald moment blijkt Anne zwanger te zijn, maar ze weet niet van wie want ze heeft op een zwak moment ook een keer het bed gedeeld met haar ex. Fred Neve. Pechtold dringt aan op een abortus maar Anne wil haar baby niet kwijt en zeker niet als blijkt dat ze niet één maar twee vruchtjes draagt.

Deze affaire zorgt voor een breuk maar hun relatie krijgt later weer een doorstart. Pechtold blijkt echter ook weer samen te zijn met Froukje, zijn vroegere vrouw en wettige echtgenote.

Later blijkt Anne wéér zwanger te zijn en dan moet Pechtold wel de vader zijn en dringt Alexander weer aan op een abortus, die volgens onze brave huisvader hun liefde zal laten bestaan. Anne neemt een abortuspil om in de toekomst te investeren en de zwangerschap wordt onherroepelijk.

Pechtold komt later naar haar toe, niet om te troosten maar hij heeft nog eens nagedacht en hij ziet alsnog geen toekomst voor hen beiden en verbreekt de relatie.

Het drama is nog niet compleet want de ex-man van Anne, Fred Neve, is weinig lovend over Pechtold. Neve is zeker de vader van drie van Anne’s vijf kinderen. Wie de vader is van de tweeling, Pechtold of Neve, is niet duidelijk. Wel duidelijk is  dat de opmerking van Wilders: “dat Pechtold een hypocriet is” volgens mij wel juist is maar of dergelijke privékwesties in de Tweede Kamer besproken moeten worden is verwerpelijk.