Alhoewel er veel gewaarschuwd wordt voor het gebruik van een mobieltje horen we toch regelmatig dat er ernstige ongelukken gebeuren

In Engeland is een vrachtwagenchauffeur, die tijdens het rijden met zijn mobieltje zat te spelen, veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Hij reed in volle vaart achterop een rij langzaam rijdende auto’s. Dat kostte aan vier personen uit één gezin het leven!

Vorige week is een tiener overleden toen hij een selfie wilde maken op de rand van een berg in het Californische Yosemite National Park en daarna vanaf 250 meter hoogte naar beneden viel.

In Nederland wordt veel gewaarschuwd voor het gebruik van mobieltjes en in de auto is het gebruik daarvan verboden. Ook is er nu een roep om mobieltjes te verbieden in kleedkamers. Op de eerste plaats zijn er klachten van leiders en trainers die het irritant  vinden dat de spelers voortdurend op hun mobieltje aan het kijken zijn. Op de tweede plaats zijn er waarschuwingen over het misbruik van naaktfoto’s die tijdens het douchen gemaakt worden en die via het internet verspreid worden.

Nu heb ikzelf ook een mobieltje en het is een gemakkelijk ding.  Ik kan op ieder moment gebeld worden, er zit een camera in, ik kan internetten en een SMS’je  versturen. Het apparaatje is soms wel langzaam en het schermpje en het toetsenbord zijn wel erg klein

Ik maak echter geen gebruik van de vele mogelijke toepassingen en misschien ben ik wel te oud daarvoor en kan ik de snelle veranderingen niet meer volgen Ik ben zielsgelukkig met mijn antieke 3G mobieltje.

Ik wil bovendien iedereen nog vrolijk in de ogen kijken en hallo zeggen.  Tijdens het eten wil ik ook graag een gesprek voeren. Ook wil ik liever thuis gebeld worden op mijn vaste telefoon met zo’n ouderwets telefoongerinkel om niet iedereen lastig te vallen in de openbare ruimte.