Het blijkt dat 87,1% van de Helmonders gelukkig is. Helmond staat daarmee op de 18e plaats in de lijst van de 50 gelukkigste Nederlandse gemeenten.

Helmond staat op de 17e plek van de misdaadmeter en ‘ne echte Helmonder zal zegge: ginne schrik en nie maawe!! 

Enkele jaren geleden had Helmond de twijfelachtige eer procentueel de meeste werklozen te hebben van de provincie Noord-Brabant. In het afgelopen jaar is men  op de vierde plaats gekomen en is het werkloosheidspercentage van 9% naar 4,3% gezakt.  

Gelukkig zijn de Helmondse werkloosheidspercentages lager geworden en zullen de grappen over de werkmentaliteit misschien gaan afnemen.

Helmond is wel de sportstad van het jaar omdat 90% van de bevolking een trainingspak draagt. Hieraan gekoppeld de vraag hoe je een toerist in Helmond herkent? Die heeft geen trainingspak aan!!

In het verleden was Helmond het mikpunt van spot van alle gemeenten in de directe omgeving. Veel vrouwen wilden zelfs niet bevallen in het ziekenhuis in Helmond want dan zou de baby ingeschreven worden in de burgerlijke stand van Helmond en ging hij/zij het leven in als ‘ne Helmonder.

De tijden zijn veranderd want in Helmond zijn meerdere wijken gebouwd waardoor er  veel nieuwe bewoners zijn komen wonen. Er is veel industrie bijgekomen en men heeft meer keus dan vroeger toen Vlisco, van Tiel of Raymakers de belangrijkste werkgevers waren.

Ook heeft meer dan 25% van de bevolking een vreemde etniciteit en is de bevolking een mengelmoesje geworden. Er zijn haast geen Helmonders meer!!!!

Eerlijk is eerlijk ik ga graag naar Helmond want er is altijd wel wat te doen. Het blijft echter wel leuk om grappen over Helmonders te maken.

Wist je trouwens waarom ‘nen Helmonder niet zo groot is? Dat komt omdat ze vroeger tegen hem gezegd hebben: Menneke als gai graut bent moette gij gon werruke!!