De wereld staat in brand! In het Midden-Oosten en Azië zijn al jarenlang oorlogen en hele volksstammen zijn op de vlucht voor het oorlogsgeweld. In Europa zijn we bezorgd over deze vluchtelingen, die als asielzoekers in groten getale op ons af komen.  Regelmatig worden we opgeschrikt door natuurrampen en zien we de verschrikkelijke beelden van broodmagere kinderen, die getroffen zijn door een hongersnood. Dagelijks zien we op de TV de terroristische aanslagen, die opgeëist worden door terroristische groepen als IS, Al Qaida, al-Shabaab, de Taliban of Boko Haram. In Nederland  is onze regio het middelpunt van de narcoticahandel en regelmatig vinden liquidaties plaats. We worden bang en vragen ons af waar dat allemaal naar toe moet.

Gelukkig stond begin mei in het Eindhovens Dagblad een leuk bericht over een nat poesje. In Handel heeft een poesje doodsangsten uitgestaan. Het dier zat namelijk   vijf dagen vast in een hoge boom. Allerlei pogingen werden ondernomen om het dier te redden, helaas zonder succes! De boom stond op een plek waar een hoogwerker niet bij kon en daarom is de brandweer uitgerukt met loeiende sirenes. Die besloot om de kat uit de boom te spuiten met een brandweerslang en na het spuiten viel het dier inderdaad uit de boom. Gelukkig heeft de brandweer uit Gemert-Bakel op deze manier het weerloze beestje uiteindelijk kunnen bevrijden.

In een mooie foto in de krant zien we enkele trotse brandweermannen, in een reddingspak, het natte poesje naar de eigenaar brengen. De stoere brandweermannen deden mij denken aan 11 september 2001 toen twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York  boorden.  Nu kun je je afvragen wie deze ongein betaalt maar eigenlijk is het toch ook wel fantastisch om in de krant te lezen dat een nat poesje is gered.  Ik heb begrepen dat de brandweer onder luid gezang van “de kat van ome Willem is op reis geweest” naar de kazerne is teruggekeerd. 

Klimaatveranderingen, een derde wereldoorlog met massavernietingswapens, inval van aliens met dodelijke virussen, meteorietinslagen of opwarming van de aarde kunnen het einde van de wereld inluiden. Zolang het nieuws in Gemert gaat over natte poesjes zal de wereld hier niet vergaan en maak ik me geen zorgen.  Ik vertrouw op de stoere mannen van de brandweer en heb daarom besloten om nooit meer weg te gaan uit Gemert.