Op dit moment is er een Tv-serie waarin  Frans Bauer op diverse plaatsen in Amerika te zien is. Frans is met zijn vrouw Mariska ook in Memphis geweest en daar genieten ze met volle teugen. Ze zijn op plaatsen geweest, die belangrijk waren voor  Elvis Presley. Ook hebben ze het graf van Elvis bezocht en onze Frans had tranen in zijn ogen. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat The King in 1977 werkelijk gestorven is. Volgens sommigen is Elvis niet dood en komt hij nog regelmatig naar Graceland, het huis van Elvis!!! In de uitzending is ook een man te zien met een witte baard en een zwarte zonnebril, die de levende Elvis moet zijn. Andere berichten zeggen dat Elvis zelfmoord gepleegd heeft. Blijkbaar heeft hij ooit op een brief geschreven: “ik ben mijn leven beu” en “ik heb een lange slaap nodig”. Weer anderen zeggen dat Elvis overleden is aan een overmaat drugs en medicijnen.

Ik heb het geluk gehad dat ik een paar keer in Memphis ben geweest. Vooral de eerste keer was indrukwekkend. Ik heb toen naar alle vrienden en kennissen in Nederland een kaart gestuurd met een speciale Elvis postzegel. Op de kaart heb ik gezet dat ik wist wat er werkelijk met Elvis gebeurd is.  

Toen ik weer thuis was vroeg iedereen wat de doodsoorzaak was van Elvis. Een beetje oneerbiedig heb ik toen gezegd dat ze Elvis hebben doodgeslagen vanwege de commercie.

Tegenover Graceland is het namelijk één grote kermis waar duizenden souvenirs te koop zijn met afbeeldingen van Elvis, van T-shirts tot mokken en van nummerplaten tot stropdassen. Er zijn meerdere restaurants, musea, vliegtuigen  en er treden de hele dag “lookalikes” op.  

Het is meer dan veertig jaar geleden dat Elvis  is overleden en Graceland brengt jaarlijks 35 miljoen dollar op.

Elvis blijft big business!!!!!!