Is een glas wijn per dag nu gezond of ongezond?

Ik heb geleerd dat rode wijn gezond is voor ons hart en de bloedvaten. De antioxidanten in de rode wijn verhogen het goede cholesterol en verlagen het slechte cholesterol. 

We worden bang gemaakt.

  • Één alcoholische versnapering per dag kost 30 minuten van je leven.
  • We gebruiken teveel zout en vooral teveel suiker.
  • Van rood vlees krijg je kanker en kippenvlees bevat veel bacteriën! 
  • De meeste vissen bevatten kwik dat is erg gevaarlijk voor onze gezondheid.
  • Knoflook, ui, sjalotten, bieslook en prei tasten het bewustzijn aan en stinken bovendien.

Nu moeten we ook nog rekening houden met het feit dat al het voedsel dat we nuttigen duurzaam moet zijn. De vee-industrie is een CO2-kanon en voor de productie van vlees en andere dierlijke producten hebben we heel veel water nodig. Men heeft berekend dat voor de productie van een kilo rundvlees 15.000 liter water nodig is. Een kilo varkensvlees kost 6000 liter water en een kilo kip 4300 liter water.

Ook hebben we te maken met voedselkilometers. Zijn tomaten uit Spanje nu schadelijker voor het milieu dan tomaten van een plaatselijke tuinder?

De ene professor spreekt de andere professor tegen en iedere bekende Nederlander schrijft een boek over diëten met nuttige adviezen.

Waarom laat de moderne, kritische consument zich dit allemaal aanleunen?

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat vrijwel alle onderzoeken niet betrouwbaar zijn. Vaak leveren studies naar het verband tussen eten en de kans op obesitas, depressie en kanker maar weinig op. Deze studies krijgen maar weinig aandacht in de media en verdwijnen vaak in een la. Niet spannend genoeg!!!

Dus vergeet al die onzin en geniet van een lekkere maaltijd vergezeld met een wijntje of een pilsje.