Vroeger zwegen de kerkklokken tussen Witte Donderdag en de paasnacht en ons werd verteld dat ze naar Rome waren vertrokken om paaseieren op te halen.  Zaterdags kwamen de klokken weer terug en in de paasnacht werden de paaseieren  in de tuinen gestrooid. Na het eerste klokgelui op paasmorgen mochten wij de paaseieren gaan zoeken.

Het Paasfeest luidt de lente in en eieren staan symbool voor levenskracht omdat uit een ei vaak nieuw leven ontstaat. De natuur wordt weer groen en alle huisvrouwen begonnen vroeger aan de grote schoonmaak om de winter achter zich te laten.  Iedereen moest in nieuwe kleren zijn Pasen houden en men moest  te communie gaan. Natuurlijk moest je vooraf ook gaan biechten want je zieltje moest ook helemaal schoon zijn.

Biechten is echter uit de gratie geraakt en in weinig kerken staat nog een biechtstoel.

De biecht ging over het kopen van teveel schoenen, het maken van nare opmerkingen of het opbiechten van strafbare zaken. De biechtvader gaf de absolutie, meestal enkele weesgegroetjes waarna de zonden werden vergeven. De biechtelingen voelden zich na de biecht opgelucht, schoon en verfrist.

Biechten doen we niet meer maar wat zou ik graag biechtvader willen zijn en wat zou ik graag een paar zondaars in mijn biechtstoel willen overhoren.

Tegen Halbe Zijlstra zou ik zeggen, doe jij maar 100 weesgegroetjes want jokken mag niet.

Harvey Weinstein zou ik honderdduizend keer laten opschrijven: Ik mag geen onkuisheid doen.

Trump  is vreemd gegaan met pornoster Stormy Daniels en heeft daarvoor  130.000 dollar  betaald aan zwijggeld. Hem zou ik natuurlijk ook absolutie geven maar in plaats van tien weesgegroetjes zou hij moeten zorgen voor de restauratie en onderhoud van alle kerken in Nederland.

Redelijk toch?????