Bernhard van Lippe-Biesterfeld, de echtgenoot van koningin Juliana was een schavuit. Hij was geen sprookjesprins maar volgens Annejet van der Zijl een mislukkeling, die de integriteit van de monarchie heeft beschadigd. Van der Zijl heeft het boek: “Prins Bernhard, een verborgen geschiedenis” geschreven en kwam tot de conclusie dat hij een entrepreneur, een avonturier en een bon vivant was, die zich niet liet kooien. Integendeel, hij had meerdere vrouwen en volgens andere artikelen waren de jonge meisjes in Paleis Het Loo niet veilig voor zijn grijpgrage handjes. 

Bernard jr, de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter Van Vollenhove, heeft niet de streken van zijn opa maar staat wel bekend als Zakenprins, als frauderende prins en staat inmiddels ook te boek als huisjesmelker, huizenspeculant en gewetenloze vastgoedmagnaat. Toch zijn hier wel enkele opmerkingen te maken omdat de prins al tijdens zijn studie het ondernemen leuk vond. Op dit moment is hij ook mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort en de eigenaren willen de Formule 1 weer naar Nederland halen.

De publieke opinie heeft zich echter tegen de prins gekeerd omdat hij gezien wordt als een particuliere belegger oftewel als een foute huisjesmelker. In Amsterdam is voor de gewone man geen huis meer te koop of te huur tegen een normale prijs. De beleggers geven zelfs 50.000 euro meer dan de vraagprijs voor een woning in de Pijp of de Jordaan. Vroeger woonde hier de onderlaag van de maatschappij maar tegenwoordig is de bovenlaag bereid om torenhoge huren te betalen.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat als ik mijn huis wil verkopen en er komt een koper die veel meer wil betalen dan de vraagprijs, ik niet lang hoef na te denken en heb ik dan ongelijk???? De grote verliezers zijn natuurlijk de jonge mensen, die geen woonruimte kunnen vinden en het is te hopen dat de overheid ingrijpt door betaalbare woningen te bouwen zodat beleggen minder zin heeft.