De vakantieperiode is er om te relaxen, leuke dingen te doen, veel te zien en natuurlijk lekker te eten. Thuiskomen met een paar kilo extra is echter niet leuk. Nu is dat laatste niet zo moeilijk want een paar kippenpootjes eten, die niet goed gebarbecued zijn en de post-mortale wraak van de kip zorgt voor een flinke diarree en een paar kilo gewichtsverlies.

De GGD geeft een aantal tips om het risico op een voedselinfectie zo klein mogelijk te houden. Iedereen weet dat de GGD gelijk heeft maar toch is het moeilijk om in een vreemd land overal aan te denken.

Alles wat met kraanwater te maken heeft moet je wantrouwen, niet drinken maar ook geen groente eten die gewassen is met kraanwater. Was je handen vóór je gaat eten met zeep en spoel je tanden na het poetsen met mineraalwater uit een flesje. Ikzelf vind het geen straf om mijn vochtgehalte op peil te houden met een lekker koel flesje bier.

Ieder land heeft zo zijn eigen gebruiken! Islamieten  eten geen varkensvlees, hindoes gebruiken geen rundvlees en zijn meestal vegetariër. Het is dan ook schrikken als je weer thuis bent en je hoort dat in je vakantieland ook hond gegeten wordt. Waarschijnlijk is die sate die je gegeten hebt gemaakt van hondenvlees of misschien wel van maagresten.

Groente en fruit moet er niet te mooi uitzien want dan kun je ervan uitgaan dat men met gif gespoten heeft. Eet ook geen sauzen en desserts die gemaakt zijn van rauwe of niet gekookte eieren.

Als je dan eindelijk weer thuis bent wil je wel een lekker eitje eten maarrrrr  dat kan wel verontreinigd zijn met fipronil. De boeren zeggen dat het geen kwaad kan maar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een waarschuwing afgegeven. Wie er gelijk heeft weet ik niet! Ik eet voorlopig geen eieren en ik weet zeker dat ik dan geen fipronil binnen krijg.

Prettige vakantie!!!