You’ll never walk alone, is een lied uit de Amerikaanse musical Carousel van Rodgers en Hammerstein (1945). In Europa is het nummer het bekendst in de versie van de Liverpoolse band Gerry and the Pacemakers (1963) en is het clublied geworden van de fans van Liverpool FC. De versie van Lee Towers is het favoriete nummer van de aanhangers van Feyenoord en You’ll never walk alone zal op 21 januari in het Feyenoord stadion door het legioen speciaal gezongen worden voor onze Kees van Sinten. Kees , een trouwe Feyenoord supporter die naar alle thuiswedstrijden ging, is in december door een noodlottig ongeval overleden.  

Ik ken Kees(je) heel erg goed vanuit de tijd dat ik trainer was van de G-voetballers van de voetbalvereniging Gemert.  Kees, coach van een van de G-teams was altijd aanwezig bij de trainingen en de wedstrijden, was bescheiden en wilde  nooit op de voorgrond staan. Ik heb hem dan ook meerdere malen moeten uitleggen dat je een oorlog nooit kan winnen met – only chiefs and no indians – maar ook niet met – no chiefs and only indians -, om aan te geven dat in een groep iedereen belangrijk is!!!! Kees was na zijn pensionering een nieuw leven begonnen en had vele plannen. Vorig jaar was hij een jonge (62!) prins Carnaval bij de Laotbloeiers en sinds kort ook terreinmeester van de voetbalvereniging.

Kees was er een aantal jaren geleden ook bij toen we met de G-voetballers naar PSV zijn geweest. Daar werden onze spelers  getraind door Willy van der Kuilen en Erwin Koeman en werden door de sponsor in een nieuw tenue gestoken. In deze PSV-omgeving voelde Kees zich echter als een  duivel in een wijwatersvat maar kon de spottende opmerkingen over Feyenoord lachend pareren. Tijdens het bezoek aan PSV maakte een nagebootste TV-uitzending een bijzondere indruk. De G-voetballers  mochten allerlei vragen stellen aan een aantal voetbal-bobo’s. Een van de vragen was:  Heeft Jezus ook ooit gevoetbald? Op deze verrassende vraag konden de bobo’s  geen antwoord geven. Ik heb toen opgemerkt dat hij twaalf apostelen had, ruim voldoende om een elftal op te stellen. Er is echter geen verklaring te geven voor het feit dat Jezus in de afgelopen jaren vier coaches van het G-voetbal heeft opgeroepen:  Pierre Bouwmans, Ton van Extel, Frans van de Boogaard en nu Kees van Sinten. De nieuwe contracten hebben heel veel verdriet veroorzaakt!