Eindelijk weer eens nieuws van het Kasteel. Echter geen vrolijk nieuws want Fransjan van de Elzen van Erfgoed Gemert NV trekt zich terug als koper. De belangrijkste reden is waarschijnlijk dat er niet gebouwd mag worden in het schootsveld van het kasteel. De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Gemert willen nu dat B&W plannen gaat ontwikkelen om het kasteel voor Gemert te behouden.

Nu is de gemeente zelf alweer een tijd bezig om het onroerend goed waar veel verenigingen in gehuisvest zijn te verkopen. De verenigingen worden elders ondergebracht en met het geld kan het negatief vermogen verminderd worden. Bovendien is een groot gedeelte van het gemeentehuis overbodig en daar moet ook nog een bestemming voor gevonden worden. Dat de verbouwing van het gemeentehuis indertijd twintig miljoen heeft gekost is niet meer terug te draaien.

De gemeente heeft nog een ander probleem en dat is het missen van specialisten met een zakelijk inzicht. Kijk maar eens naar het jarenlange gehannes met het klooster Nazareth.

De grote verliezers zijn echter de paters die indertijd dollars hoorden rinkelen. Het zou mij niet verbazen als de geheimzinnige textielbaron uit Curaçao nog een claim aan de rokken van de paters smeert. Ook Erfgoed Gemert NV zal de afgelopen jaren niet tevreden zijn met verdiende aflaten die alleen aan de hemelpoort ingeleverd kunnen worden en zal ook wel harde daalders willen zien.

De zaakwaarnemer van de Paters zegt dat er een aantal belangstellenden is waar de komende tijd mee onderhandeld gaat worden.

Laten we hier eens een piketpaaltje slaan en de Paters adviseren een deskundig persoon aan te trekken, die de kennis en kunde heeft om met veel partijen tot een vergelijk te komen. Dan moet er nog een wonder gebeuren om een bestemming te vinden voor het kasteel. Helaas, ik geloof niet in wonderen!!!!