Regelmatig heb ik op de publieke tribune gezeten tijdens een raadsvergadering. Als ik echter een opmerking maakte hoorde ik direct een sissend geluid met de opmerking dat ik me koest moest houden. Gelukkig zendt Omroep Centraal de raadsvergadering digitaal uit en kan ik thuis in mijn eigen comfort zone allerlei opmerkingen maken. Het is maar goed dat niemand kan horen wat ik allemaal zeg maar de volgende termen komen regelmatig voorbij: Judas, Farizeeër, van God los, ongelovige Thomas, Boerenapostel en Zalig zijn de armen van Geest. Ook zeg ik wel eens tegen sommige raadsleden dat ze blij moeten zijn dat ze geen Pinokkio heten anders zouden ze wel eens een hele lange neus krijgen.

Tijdens de laatste raadsvergadering, vorige week dinsdag, heb ik luidkeels geroepen: “Hé, mobilofiel”!!! Terwijl een raadslid een pleidooi aan het houden was, was de voorzitter van de raad, de burgemeester, met zijn mobieltje aan het spelen. Het was  niet goed te zien maar waarschijnlijk stuurde hij het volgende berichtje: “Schat, staat de Bokma koud!” Toen het raadslid klaar was met zijn praatje, gaf de voorzitter aan wie de volgende spreker was en ging weer verder met het spelen op zijn mobieltje.

Ook viel het me op dat de wethouders of aan het woord waren of bezig waren met hun mobiel of Ipad. Zouden ze de kinderoppas een berichtje sturen of kijken ze naar vieze plaatjes.

Zullen we hier eens een piketpaaltje slaan en tijdens de volgende raadsvergadering goed opletten wie met zijn mobieltje of op zijn Ipad aan het spelen is. Misschien is dit piketpaaltje wel de aanleiding dat er door B&W meer interesse getoond wordt in de mening van de verschillende sprekers?